Balears registra el descens més important a l'índex de fecunditat de tot el país, amb un -0,6%, segons l'IPFB


Actualizado 20/7/2010 17:31:18 CET

PALMA DE MALLORCA, 20 Jul. (EUROPA PRESS) -

Balears és la Comunitat Autònoma que ha registrat el descens més important a l'índex de fecunditat de tot el país amb un -0,6% durant el primer semestre del 2010, segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) recollits per l'Institut de Política Familiar de les Balears (IPFB).

A més, l'IPFB ha informat, en un comunicat, que l'edat mitjana a la maternitat ha registrat un nou retard fins a 30,51 anys, el que significa un retard en vuit anys en la maternitat.

Així, l'IPFB ha assegurat que un dels problemes de la família a les illes és el descens de la natalitat que pot portar al "trencament de l'estat del benestar a l'augmentar les prestacions sanitàries i socials".

Alhora, al costat de l'augment de l'esperança de vida que supera els 78,71 anys en els homes i 84,61 en les dones i el descens de la immigració, un 23% menys en el primer semestre del 2010, l'Institut de Política Familiar ha manifestat que la natalitat a Balears comença ha ser un dels "primordials problemes".

Per tot això, l'IPFB reclama una política de suport autonòmic de la família a Balears per "pal·liar en la mesura del possible aquest greu problema que dins d'uns anys serà irrecuperable".