Balears registra el major augment d'autònoms del comerç del país, amb 2.296 afiliats més


Presidente de la UPTA, Sebastián Reyna
EUROPA PRESS
Actualizado 19/8/2011 16:00:43 CET

PALMA DE MALLORCA, 19 Ago. (EUROPA PRESS) -

Balears, malgrat tenir un milió d'habitants, és la comunitat que ha registrat durant el primer semestre de l'any el major augment d'afiliats en el sector del comerç, amb 2.296 afiliats més, el que la situa al capdavant del país en nous afiliats en xifres absolutes, segons ha informat la Unió de Professionals i Treballadors Autònoms (UPTA) en un comunicat.

En el conjunt estatal, el nombre d'afiliats en el Règim Especial de Treballadors Autònoms de la Seguretat Social ha augmentat en 6.739 persones a 30 de juny, fet que suposa un lleuger increment del 0,86% respecte als registrats al tancament del 2010.

UPTA considera que aquest increment "augura millors dades" en l'evolució de la feina, tot i que "encara hi ha molt component estacional en el procés favorable que s'està vivint", pel que reclama un impuls en el foment de l'emprenement per consolidar aquest avanç en la tardor.

En qualsevol cas, l'organització insisteix que es mantenen els principals problemes d'aquests professionals: "nul accés al finançament i falta de polítiques actives per part dels governs central i autonòmics per a un sector estratègic".

Les comunitats autònomes que han registrat majors augments en el nombre d'autònoms del comerç, en termes absoluts, són, a més de les Balears (amb 2.296 afiliats més), Comunitat Valenciana (2.023), Catalunya (1.015) i Comunitat de Madrid (821).

En canvi, les regions del Nord d'Espanya segueixen sense remuntar en afiliació en aquest sector, amb descensos al País Basc (322 autònoms menys), Aragó (-79) i Galícia (-46).