Balears ha registrat el juny tres persones mortes per ofegament a les platges de Palma, Alcúdia i Llumajor


Actualizado 20/7/2010 15:49:40 CET

El 112 ha gestionat 234 incidents a Balears relacionats amb l'estiu durant el mes de juny

PALMA DE MALLORCA, 20 Jul. (EUROPA PRESS) -

Balears ha registrat durant el mes de juny passat un total de tres persones mortes per ofegament a les platges mallorquines de Palma, Alcúdia i Llucmajor, mentre que, alhora, es van ofegar altres 11 persones, dues d'elles en piscines de Mallorca, si totes elles han estat reanimades amb èxit.

Així, aquesta han estat les actuacions més greus que ha atès el Servei d'Emergències 112 al llarg del mes de juny, quan va coordinar un total de 234 incidents a Balears relacionats amb l'estiu, dels quals 113 van correspondre a Mallorca, 69 a Eivissa, 37 a Menorca i 15 a Formentera.

Concretament, a més dels 14 ofegaments, ha assenyalat que el juny s'han registrat 31 incidents amb embarcacions situades dins de les zones de bany; 21 amb barques a la deriva; quatre amb accidents d'embarcacions; tres accidents subaquàtics; dos incidents amb vaixells que generaven situacions de perill en el mar i un albirament meduses.

Alhora, es van comptabilitzar 18 incidents que van generar atenció mèdica a conseqüència de picades o mossegades; cinc per mareig i/o desmai; dos per intoxicació etílica; tres per insuficiència respiratòria; quatre per traumatismes i dos per insolació.

D'altra banda, el 112 ha revelat que també va actuar en 17 casos relacionats amb les molèsties en la via pública pròxima a les platges; 10 amb robatoris, 10 amb molèsties ocasionades per animals; cinc amb incendis; tres amb exhibicionisme i 2 amb rescats.

Per illes, Mallorca ha registrat dues persones ofegades a la piscina; set persones ofegades a la platja; nou persones en perill en el mar; 11 embarcacions a la deriva; vuit embarcacions a la zona de bany; dos accidents subaquàtics; dos accidents de vaixells; una embarcació perillosa i un albirament de meduses.

Mentrestant, a Eivissa s'ha produït el juny tres persones ofegades a la platja; una persona en perill en el mar; un accident d'embarcació amb ferits; un accident subaquàtic; 17 embarcacions en zona de bany i set vaixells a la deriva.

Per la seva banda, a Menorca hi ha hagut dues persones ofegades en el mar; una persona en perill en el mar; tres embarcacions en zona de bany; un vaixell a la deriva i una embarcació perillosa, mentre que, finalment, Formentera va comptabilitzar el mes passat tres embarcacions en zona de bany; un accident de vaixells i dues embarcacions a la deriva.

D'altra banda, la Direcció General d'Emergències té registrades 13 empreses de salvament que operen a les illes i que mobilitzen conjuntament a un total de 295 socorristes. D'aquestes, vuit operen a Mallorca, amb 171 socorristes; tres a Eivissa, amb 58; tres a Menorca, amb 58, i una a Formentera, amb vuit.

El 112 també ha revelat que la temporada de platges d'aquest any ha començat a les illes amb de 104 plans de salvament per a platges, dels quals 50 corresponen a Mallorca, 23 a Menorca, 28 a Eivissa i 3 a Formentera.