Balears és la segona comunitat amb menys ofertes laborals de Formació Professional, segons un estudi


Actualizado 29/11/2010 15:58:59 CET

PALMA DE MALLORCA, 29 Nov. (EUROPA PRESS) -

Balears és la segona comunitat autònoma amb menys ofertes d'ocupació que demanden titulacions de Formació Professional, amb un 1,25% del total, i només supera en aquest punt a Extremadura, segons un estudi d'Adecco i Infoempleo.

A més, l'estudi posa de manifest que el pes de l'oferta específica d'FP és "considerablement inferior" al conjunt de la mitjana nacional, que suposa un 3,13%.

Per autonomies, Madrid, El País Basc i Catalunya es reparteixen, any rere any, la major part del pastís de l'oferta específica d'FP.

Entre les tres sumen el 43,25% de l'oferta dirigida a titulats en FP, respecte del 48,03% que les tres autonomies representen en el conjunt de l'oferta (no només FP). En la banda oposada, Castella-la Manxa (1,31%), Balears i Extremadura (0,74%) figurarien com les tres regions amb menor nombre d'ofertes d'ocupació per a titulats en FP, a més del cas de les ciutats autònomes de Ceuta-Melilla que tan sols acapararien el 0,02% del total de l'oferta a Espanya.

A nivell nacional, l'estudi afirma que l'oferta d'ocupació dirigida a titulats de Formació Professional (FP) ha caigut un punt i mig a l'últim any, que destaquen que la "precària" situació del mercat de treball ha afectat també a aquests titulats, fins ara "un dels principals bastions" on la recerca d'ocupació resultava més fàcil.

Així, les previsions de creixement que s'auguraven fa tan sols uns anys s'han transformat en un descens en la demanda de tècnics qualificats, i han estat les famílies professionals de fabricació mecànica i electricitat i electrònica les dues branques que es reparteixen i intercanvien lideratge any rere any.

Només entre totes dues concentren gairebé el 60% de l'oferta dirigida a FP. Administració (11,51%) és la tercera família més demandada, tot i que perd alguna cosa de força respecte a l'any passat.

Unes clares beneficiades d'aquest descens han estat les titulacions d'informàtica, que viuen un nou renéixer.

En concret, pugen un punt a l'últim any, fins a representar el 5,63% del total de l'oferta destinada a FP. Per contra, sanitat (5,03%) baixa una posició en el rànquing respecte a l'estudi passat, de la quarta a la cinquena.

En aquesta mateixa línia de descensos cal destacar el comportament de comerç i màrqueting, la demanda del qual s'ha desplomat, passant del 5,21% al 3,48%; automoció, del 2,24% a l'1,50%, i d'edificació i obra civil, del 2,77% a l'1,35%.