Balears és la tercera comunitat amb pitjor índex de transparència de les administracions autonòmiques, segons una ONG


Actualizado 15/11/2010 17:59:01 CET

MADRID, 15 Nov. (EUROPA PRESS) -

Balears és la tercera comunitat autònoma amb el pitjor índex de transparència de les administracions autonòmiques segons l'informe fet per la secció espanyola de l'ONG Transparency International, amb una nota 56,3 punts sobre 100, només per davant de Cantàbria i el País Valencià, que obtenen els pitjors resultats.

Andalusia ha obtingut una puntuació total de 87,5 sobre 100 empatada amb Galícia, mentre que Cantàbria s'ha quedat en 53 punts sobre 100.

Altres Comunitats a la zona alta de l'índex han estat la Rioja (83,8 punts), Catalunya (82,5), Extremadura (81,0) o Madrid (80).

L'estudi, el primer d'aquest tipus sobre comunitats autònomes, presentat a Madrid per la Fundació Ortega-Marañón, ha avaluat diferents àrees de les administracions autonòmiques com la informació sobre la Comunitat, relacions amb els ciutadans i la societat, transparència econòmic financera --on hi ha hagut majors dificultats, segons l'ONG--, transparència en la contractació de serveis i subministraments; i en matèries d'ordenació del territori, urbanisme i obres públiques.

Entre els diferents apartats analitzats, Balears se situa com l'última comunitat autònoma en matèria d'informació sobre la comunitat amb una nota de 47,8 punts sobre 100, mentre que la mitjana nacional es xifra en una puntuació de 68,5.

D'altra banda, en el segment de les relacions amb ciutadans i la societat Balears es col·loca com la quarta comunitat amb pitjor puntuació (73,7) quan la mitjana nacional se situa en 83,3 punts.

Pel que fa a la transparència econòmic financera, Balears obté 41,2 punts i se situa amb el setè pitjor registre en el rànquing d'autonomies. En aquest camp, la mitjana nacional és de 48,8 punts.

Sobre l'anàlisi de transparència en contractes de serveis i subministraments, la comunitat se situa quarta per la cua amb una nota de 37,5 punts --el pitjor registre de tots els camps analitzats-- mentre que la mitjana nacional s'estima en una puntuació de 65,4.

També s'ha avaluat la transparència en matèria d'ordenació, urbanisme i obres públiques. Un camp en el qual Balears obté una nota de 76,8 punts --la cinquena per la cua-- i la mitjana nacional se situa en 82,8 punts.