Balears va ser el segon destí turístic el juliol amb 1,5 milions de turistes, un 5,5% menys que el 2008


Actualizado 21/8/2009 16:40:21 CET

PALMA DE MALLORCA, 21 Ago. (EUROPA PRESS) -

Balears ha estat el segon destí turístic per als visitants estrangers a Espanya durant el mes de juliol, en recalar a les illes més d'1,5 milions de turistes forans, fet que suposa que l'arxipèlag va concentrar el 23,4 % del total nacional. Tot i això, respecte al mateix mes de l'any passat suposa una caiguda del 7,3 % en el volum d'arribades.

Així ho exposa les dades de l'enquesta FRONTUR, elaborada per l'Institut d'Estudis Turístics i difosa avui pel Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç, que revela que Balears només ha estat superada per Catalunya pel que fa a nombre de turistes estrangers, després que aquesta Comunitat rebés el juliol més d'1,6 milions de visitants forans (-10 %), el que significa el 24,9 % del conjunt nacional.

L'estudi reflecteix també que les illes presenten una millor dinàmica que a nivell nacional en el mes de juliol passat, ja que en el conjunt del país s'ha detectat un descens del 6,1 %, respecte a l'any passat a l'arribar 6,6 milions de turistes estrangers, fet que suposa un descens de 0,6 punts percentuals més que a l'arxipèlag balear (-5,5 %).

A més, a l'acumulat dels primers set mesos de l'any, Balears ha rebut un total de 5.291.871 turistes forans, fet que suposa un descens del 7,3 %, en relació amb el mateix període del 2008. Un altre cop, l'arxipèlag presenta una baixada menys pronunciada que la detectada a nivell nacional, on l'arribada de turistes ha caigut un 10,3 % després de situar-se en els 30,1 milions de visitants entre gener i juliol d'aquest any.

Per mercats, el turisme alemany va tenir a Balears com primer destí de vacances al mes de juliol, tot i que a nivell nacional, han baixat un 5,4 %, fins a arribar a la xifra d'1,04 milions, convertint-se en el tercer mercat emissor de visitants estrangers, només superat per França (1,2 milions) i El Regne Unit (1,6 milions).

En el cas britànic, les seves principals destinacions han estat Balears, Andalusia i Comunitat Valenciana, on es van rebre un 2,8 % més de turistes procedents d'aquest país que fa un any.

Tot i el descens, l'enquesta difosa avui pel departament dirigit per Miguel Sebastián revela que Balears i Catalunya van rebre la meitat dels turistes que van arribar a Espanya al mes de juliol.

A nivell estatal i com en mesos anteriors, els turistes que no van contractar paquet turístic, el 69,5 % del total, han estat els que han baixat en major mesura, concretament, un 8,4 %, davant de la disminució del 0,3 % registrat pels turistes que sí van optar pel paquet turístic.

Per vies d'accés, ha estat l'aeroport, amb el 72,8 % de les arribades (4,8 milions), el que més a la caiguda registrada en el mes (303.031 turistes menys), mentre que, per part seva, la carretera també va presentar un important descens, que es va traduir en 122.416 visitants menys que el mateix mes de l'any passat.

D'altra banda, el tipus d'allotjament majoritàriament elegit pels turistes internacionals rebuts al mes de juliol en el conjunt de l'Estat ha estat l'hoteler, al qual va acudir el 57,4 % dels visitants (3,8 milions, un 7,9 % menys). Per part seva, l'allotjament extrahoteler (un habitatge pròpia o de familiars o amics; pis llogat, càmping, etc) va experimentar un retrocés del 3,8 % respecte al mes passat, fins a arribar a la xifra de 2,7 milions.