Banca March participa en l'operació de compra de 153 oficines del BBVA a través d'un consorci


Actualizado 30/7/2010 21:40:06 CET

PALMA DE MALLORCA, 30 Jul. (EUROPA PRESS) -

Banca March participa al consorci format pels fons d'Àrea, Europa Capital i Deutsche Bank i que han adquirit a BBVA un total de 153 sucursals i dos edificis representatius per un import conjunt de 354 milions d'euros sota la formula de 'surt & lease back'.

En un comunicat, el responsable de Banca Patrimonial Banca March, Rafael Gascó, ha informat que aquesta operació, anomenada Bonsai, s'ha signat 10 mesos després de l'anomenada com 'Operació Arbre', per la qual aquest consorci va adquirir sota la mateixa fórmula un total de 944 sucursals bancàries i quatre edificis representatius.

D'aquesta manera, ha subratllat que a través d'aquestes dues operacions, el consorci ha passat a ser propietari de 1.097 sucursals i sis edificis representatius arrendats després a BBVA durant 30 i 20 anys, respectivament.

D'altra banda, ha detallat que la rendibilitat mitjana de la transacció global s'acosta al 7 % i la posició global de Banca March al equity de prop del 20 %.

Gascó ha destacat la importància d'aquesta operació i ha mostrat la seva satisfacció per haver-la portat a terme, i alhora ha afirmat que, seguint l'estratègia de l'entitat, Banca March ha ofert als seus clients l'oportunitat d'invertir en aquest projecte al costat del propi banc (coinversión).

"En Banca March sempre busquem les millors oportunitats i projectes d'alt valor afegit per invertir nosaltres i també per invitar als nostres clients a participar d'aquestes oportunitats", ha recalcat.