Barceló admet que va haver "falta de coordinació" en el Bloc i reconeix la necessitat de solucionar algunes "anomalies"


Actualizado 11/3/2008 17:57:09 CET

PALMA DE MALLORCA, 11 de març (EUROPA PRESS)

El portaveu del Bloc, Biel Barceló, va admetre avui que va haver una falta de coordinació entre les formacions que integren la coalició -PSM, Esquerra, EU i Els Verds- i per aquesta raó va anunciar que aviat es reuniran els seus integrants per analitzar aquesta situació. Va afirmar que abans de la campanya electoral ja s'havien produït "anomalies" en el si del grup parlamentari que calia solucionar i va assegurar que de moment "no hi ha data" per a la reunió.

En declaracions als mitjans als passadissos del Parlament, Barceló va expressar en relació amb la salut del pacte després de les eleccions que hi ha un "compromís molt ferm" dels partits que conformen el Bloc de seguir treballant en les institucions, en el Govern, al Consell i a l'Ajuntament, per seguir fent un "bon treball", i aportant polítiques progressistes, de defensa del medi ambient.

Pel que fa a les pròximes eleccions municipals i autonòmiques, va manifestar que els partits que formen el Bloc podrien obtenir "millors resultats" si es presentessin per separat, però va indicar que "no tindria sentit des del punt de vista electoral".

Barceló va prosseguir afirmant, en relació amb les eleccions generals, que des del Bloc volen que "el Govern funcioni, i sobretot, que hagi estabilitat". A més, va insistir que espera que s'apliquin les polítiques que "ja vam posar a sobre de la taula" en les passades eleccions municipals i autonòmiques.

El diputat va posar èmfasi que es tractava de polítiques progressistes, avançades socialment, polítiques ecologistes, de defensa del medi ambient, tot i que també va afirmar que "caldrà treballar" en els compromisos estatals que s'han fet, perquè "així es compleixin", com és el cas del finançament autonòmic.

SEGON SENADOR

Barceló també va fer referència al segon senador, i va afirmar que demà la junta de portaveus del Parlament aprovarà el sistema de designació del segon senador, que en principi "ha de ser un sistema proporcional a la Cambra". En aquest aspecte, va afirmar que "volia ser prudent", fins que demà estigui aprovat el sistema de designació al Parlament.