Barceló dóna suport als treballadors de Spanair i sosté que l'empresa promou un ERO "encobert"


Actualizado 16/7/2009 19:50:12 CET

PALMA DE MALLORCA, 16 Jul. (EUROPA PRESS) -

La portaveu del Govern i consellera de Treball, Joana Barceló, ha expressat avui el seu suport absolut als treballadors de la companyia Spanair que deuran traslladar-se a Barcelona si volen mantenir els seus llocs de treball, en entendre que l'aerolínia està promovent un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) "encobert". Per aquesta raó, remetrà un informe a la Direcció General de Treball del Ministeri instant-lo que ampliï el termini de negociació i recondueixi les negociacions cap a un ERO, i no un Expedient de Mobilitat geogràfica, com pretén l'aerolínia.

Així ho ha confirmat la consellera en declaracions a Europa Press, en les que ha considerat "imprescindible" que aquest procés de mobilitat dels treballadors, que afecta a al voltant de 500, es faci de manera "transparent i justa". Barceló ha precisat que si un Expedient de Mobilitat té "moltes menys garanties" per als treballadors que un ERO, que obliga l'empresa a acollir-se a unes condicions econòmiques millors.

En aquest sentit, la portaveu ha sostingut que si la totalitat dels treballadors que l'empresa "obliga" a traslladar-se a Barcelona acceptés la proposta de l'empresa, la companyia no podria fer front al manteniment de la plantilla, de manera que es desprèn que en realitat Spanair pretén "redimensionar" la companyia, retallant vols, rutes i, lògicament, plantilla. És per aquesta raó que tot sembla apuntar que "darrere de la invitació de la companyia que els treballadors es traslladin" en realitat l'empresa persegueix retallar plantilla.

La consellera va traslladar el seu suport als treballadors a una reunió mantinguda aquest matí, a partir de les 9.00 hores, amb el comitè d'empresa de l'aerolínia.

(HAURÀ AMPLIACIÓ)