Barceló Hotels & Resort rep reconeixement internacional pels seus esforços mediambientals


Actualizado 25/11/2009 16:51:51 CET

Set dels hotels que la cadena mallorquina té a Mèxic obtenen el certificat Green Globe que acredita el compliment dels més alts estàndards mediambientals

PALMA DE MALLORCA, 25 Nov. (EUROPA PRESS) -

Barceló Hotels & Resorts acaba de rebre el reconeixement internacional pels seus esforços en matèria de respecte al medi ambient. D'aquesta manera, set dels 12 hotels que té a Mèxic han obtingut el certificat Green Globe, un programa de reconegut prestigi internacional gestionat pel grup EC3 Global que advoca per implantar el desenvolupament sostenible en el sector turístic mundial. Aquests guardons, que tenen dues categories Or i Plata, certifiquen que els hotels acreditats amb ells respecten els més alts estàndards mediambientals.

En un comunicat emès per la cadena hotelera es precisa que alguns dels indicadors analitzats són el consum d'aigua i energia, la producció de residus i el compromís amb la comunitat, entre molts altres. Així, per a Barceló Hotels & Resorts aquest fet "ve a confirmar els esforços que la companyia està portant a terme per preservar els destins en els quals és present i garantir la seva sostenibilitat durant les pròximes generacions".

En aquest sentit, les àrees en les quals ha centrat les seves accions són, sobretot, la gestió de residus, la utilització de productes biodegradables, el desenvolupament de dissenys i construccions sostenibles que incorporen materials ecològics, sistemes d'estalvi i energies renovables, la formació de la seva plantilla i la recuperació d'ecosistemes gràcies a la reforestació de manglars, a la rehabilitació de platges i a la protecció d'espècies com la tortuga, entre d'altres. A més Barceló Hotels & Resorts ha subscrit el Protocol de Kyoto amb el compromís d'implementar totes les recomanacions incloses en ell.

La cadena Barceló Hotels & Resorts, la divisió hotelera de Barceló Corporació Empresarial, és una de les primeres cadenes d'Espanya i la 24 més gran del món. Actualment té 180 hotels i al voltant de 46.000 habitacions distribuïts en 17 països. La seva oferta inclou establiments de vacances i urbans comercialitzats sota les marques Barceló Premium (màxima categoria) i Barceló (nivell mitjà-alt). Més del 95% dels hotels Barceló Hotels & Resorts són de 4 i 5 estrelles, i 2 de cada 3 són de nova construcció o han estat completament renovats.