Barceló mostra la seva voluntat d'arribar a un acord perquè segueixi endavant la construcció del Palau de Congressos


Actualizado 10/6/2009 15:41:09 CET

MADRID, 10 Jun. (EUROPA PRESS) -

El president del Grup Barceló, Simón Pedro Barceló, va recalcar avui que la "voluntat de les parts" implicades en el projecte del Palau de Congressos de Palma per arribar a un acord, de manera que aquesta infraestructura "sigui una realitat en els terminis previstos". L'objectiu de la companyia hotelera, segons ha precisat, és "arribar a un acord amb l'administració de tal forma que la construcció del projecte segueixi endavant".

Tot i això, Barceló ha remarcat que actualment no pot avançar "quin serà aquesta resolució", atès que es troben en fase de converses amb les institucions implicades per "poder arribar a un acord" i va posar com a exemple la recent reunió amb l'alcaldessa de Palma, Aina Calvo, i el conseller de Turisme del Govern, Miquel Nadal.

Després a aquesta reunió, Calvo va detallar que de moment es paralitzaran les obres d'aquesta infraestructura i el mateix Grup Barceló, que posseeix el 95% de la Societat Concessionària, va donar instruccions a la constructora Acciona perquè no es paressin les obres.

Així es va pronunciar en declaracions als mitjans de comunicació el també president de l'Institut d'Empresa Familiar al terme de la seva intervenció en el Fòrum Nova Economia patrocinat per Asisa, BT i Red Eléctrica de España, on va participar l'alcalde de Madrid, Alberto Ruiz Gallardón.

"Nosaltres vam plantejar fa ja mesos a les administracions locals que, segons la nostra opinió, calia anul·lar aquesta concessió i, ara mateix, estem en converses amb les administracions implicades, l'Ajuntament de Palma i la comunitat autònoma, per arribar a un acord perquè aquest projecte pugui seguir endavant, es pugui seguir construint i es pugui obrir en els terminis que estan previstos, a començament de 2011", ha remarcat Barceló.

El president del Grup Barceló va reiterar la voluntat d'arribar a un acord sobre aquesta "importantíssima" infraestructura perquè es pugui plasmar en els terminis previstos. Durant la seva intervenció en aquest Fòrum, Barceló ha explicat breument que, en l'actual situació econòmica, s'estan revisant els projectes d'inversió i que existeixen casos en els quals es podien endarrerir.