Barceló està satisfeta pel principi d'acord de pensions i assegura que no perjudicarà als fixos discontinus


Actualizado 27/1/2011 15:21:41 CET

S'exigiran 38,5 anys cotitzats per jubilar-se als 65

PALMA DE MALLORCA, 27 Ene. (EUROPA PRESS) - -

La consellera de Turisme i Treball, Joana Barceló, s'ha mostrat satisfeta pel principi d'acord tancat per reformar les pensions i ha assegurat que reforçarà la confiança i l'estabilitat del país, elements "molt importants" en un moment econòmic difícil com l'actual.

Alhora, la responsable balear de Treball ha assegurat aquest dijous que l'ampliació d'anys cotitzats, que serà de 38,5 anys per jubilar-se als 65 anys, no perjudicarà als fixos discontinus de la CA, que tenen el mateix "dret" que la resta d'assalariats a cobrar una pensió.

En aquest sentit, s'ha mostrat confiada que els al voltant de 50.000 fixos discontinus que hi ha a Balears "han de tenir un marge per arribar a percebre les pensions", si bé ha apuntat que "caldrà esperar que es visualitzi l'acord en un document per fer comptes".

En aquest punt, la consellera ha reconegut que la reforma de pensions té "un impacte en contra" d'aquest col·lectiu, perquè són contractacions de menor temps. "Qualsevol increment de les cotitzacions té un impacte negatiu en els fixos discontinus", ha dit.

Tot i això, ha recordat els diputats autonòmics i els sindicats "demanaran dins de la taula de negociació que es tinguin en compte les peculiaritats dels fixos discontinus", pel que haurà d'esperar "per veure com queda el tema".

D'aquesta manera, Barceló ha rebutjat els missatges apuntats pel sindicat CCOO fa uns dies que assenyalava que amb la reforma de pensions el col·lectiu de fixos discontinus de les Balears no podria cotitzar els anys necessaris per percebre una pensió.

Finalment, la titular balear de Treball ha felicitat a totes les parts que participen en les negociacions; Govern espanyol, centrals sindicals i associacions empresarials per arribar al principi d'acord que preveu la "flexibilitat i la complementarietat de les demandes del món laboral, el que és molt positiu", ha recalcat.

BASES DE L'ACORD

El principal obstacle per tancar l'acord eren els anys cotitzats que s'exigirien per jubilar-se als 65 anys amb el cent per cent de la pensió. El Govern s'havia mostrat disposat a rebaixar la seva proposta inicial de 41 anys cotitzats, i finalment, segons han confirmat fonts de la negociació, la xifra final serà de 38,5 anys.