Bauzá assenyala que no s'ha fixat data per a la seva reunió amb Antich malgrat que els dos "tenim ganes de veure'ns"


Actualizado 25/11/2009 15:46:45 CET

PALMA DE MALLORCA, 25 Nov. (EUROPA PRESS) -

El president del PP a Balears, José Ramón Bauzá, ha assenyalat avui que encara no hi ha hagut oportunitat de fixar una data per a la seva reunió amb el president del Govern, Francesc Antich, de de cara a intentar aconseguir un pacte d'Estat en determinats temes, tot i que, segons ha remarcat, els dos "tenim ganes de veure'ns per tenir un intercanvi d'informació".

En una roda de premsa, Bauzá ha expressat el seu convenciment que "aviat", els dos dirigents marcaran "sense cap problema un punt d'acord" en les seves respectives agendes per poder mantenir una reunió, després que dilluns passat, Antich acceptés la possibilitat d'assolir un pacte d'Estat amb els populars en matèria de territori, economia, sanitat, educació, medi ambient i infraestructures.

Precisament, ha estat dilluns quan Bauzá i el president de l'executiu autonòmic van mantenir un breu contacte telefònic en què es van comprometre a celebrar una reunió en els pròxims dies per abordar aquesta qüestió, tot i que encara està pendent de fixar-se una data exacta.

Aquesta reunió es farà, després que ahir, el Parlament rebutgés, amb els vots del PSIB, Grup Mixt (UM i Eivissa pel Canvi) i Bloc, l'esmena a la totalitat amb petició de devolució que havia presentat el PP als Pressupostos de la Comunitat Autònoma per al 2010, que ascendeixen a 3.384 milions d'euros, 174 milions menys que en 2009 (-4,9 %).

El dia passat a la celebració d'aquest ple, Bauzá va instar a Antich que "mogui fitxa" per aconseguir un pacte d'Estat amb els populars que li permeti governar en solitari davant de la "inestabilitat" que, segons la seva opinió, existeix entre els partits polítics que conformen l'executiu autonòmic.

Precisament, en la conversa telefònica que va mantenir amb Antich dilluns passat, el líder dels populars li ha recordat que ha de ser ell qui decideixi si "vol mantenir o no" el pacte d'esquerres, ja que "això no depèn del PP".