Bauzà no assisteix a la reunió amb Antich i sosté que no ho farà fins que no tingui "un projecte de govern"


Actualizado 4/12/2009 16:21:10 CET

PALMA DE MALLORCA, 4 Des. (EUROPA PRESS) -

El president del PP, José Ramón Bauzà, ha anunciat avui que no es reunirà amb el president del Govern, Francesc Antich, fins que aquest no hi hagi solucionat la crisi que afecta a l'Executiu autonòmic. Malgrat que hi havia una reunió programada entre el líder dels 'populars' i el cap de l'Executiu per a les 13.00 d'avui, Bauzà ha revelat que no preveu assistir a cap reunió de moment.

En roda de premsa, el vicesecretari de la Junta Regional del PP, Antoni Pastor, va donar a conèixer la decisió del president, qui no descarta reunir-se amb Antich la "pròxima setmana", però en cap cas avui, "com si fóssim una part del problema i no de la solució", ha precisat. Per això, quan es produeixi la reunió, ha d'aclarir al líder de l'oposició "si va a trencar el pacte" o què una altra opció de govern es planteja.

Entre les possibles, el portaveu 'popular' ha descartat completament la possibilitat de fer eleccions anticipades, suggerida ahir per Antich, que l'ha considerat l'única possible, ja que seria una "gran irresponsabilitat", d'acord amb la situació social i econòmiques de les illes, i, en aquest sentit, ha instat al president del Govern a solucionar la greu crisi que hi ha en el si del Pacte abans de reunir-se amb el cap de l'oposició.

Segons ha precisat, Antich "té l'obligació d'informar a la força majoritària sobre quin és, realment, la situació que es viu" en el si de la institució autonòmica i, davant de la debilitat del pacte, va proposar que "se sotmetin a una qüestió de confiança en totes les institucions", a fi de tornar l' "estabilitat" política a les illes. Un aspecte que estan disposats a tractar amb el president "quan tingui les coses clares a casa seva", ha precisat.