Ben Amics nòmina el col·legi Mare Alberta, la Reina Sofia i el Bisbe de Mallorca als premis 'Dimoni Rosa' 2009


Actualizado 10/6/2009 20:42:44 CET

PALMA DE MALLORCA, 10 Jun. (EUROPA PRESS) -

El col·legi Mare Alberta, la Reina Sofia i el Bisbe de Mallorca, Jesús Murgui, opten al tradicional 'Dimoni Rosa' que atorga cada any l'Associació Lesbiana, Gai, Transsexual i Bisexual de les Balears 'Ben Amics' per reprovar públicament els atacs discriminatoris contra el col·lectiu LGTB, i que es lliurarà el pròxim dia 27 de juny a Palma.

Així, en una francesa emmarcada en els actes de celebració de l'Orgull 2009 --lema del qual aquest any és 'A l'escola sense armaris'-- els socis, i simpatitzants de Ben Amics voten a través de la seva web (www.benamics.com) per decidir qui mereix aquest guardó, i que li serà lliurat en el Mirador Remigia Caubet, a Gomila, segons ha informat l'Associació en un comunicat.

Així, el col·legi Mare Alberta opta a aquest premi al permetre que en una xerrada impartida en el seu centre s'expliqués l'homosexualitat com una "malaltia", mentre que la Reina Sofia ha estat 'nominada' per les seves declaracions qüestionant la legitimitat del matrimoni entre persones del mateix sexe i "menyspreant" la manifestació de l'Orgull. Per part seva, Murgui opta al guardó per haver-se mantingut al costat de les postures "homòfobes radicals" de la jerarquia catòlica.

D'altra banda, els nominats al premi 'Siurell Rosa' (guardó que reconeix el suport a la lluita per la igualtat de les persones LGTB) són, el pare que ha denunciat l'episodi d'homofòbia al centre Mare Alberta, Josep Benet; el Tribunal Suprem, pel seu rebuig que els jutges i jutgesses puguin declarar objecció de consciència per no celebrar casaments homosexuals.

Tot i això, també podria alçar-se amb aquest guardó per la seva ajuda al col·lectiu l'Institut Balear de la Joventut per la posada en marxa del Centre d'Assessorament sobre la Salut Jove del qual forma part Ben Amics per informar sobre diversitat afectiu-sexual.

PERSECUCIÓ I EXCLUSIÓ EN LES ESCOLES

Aquest any 2009, declarat per la Federació Espanyola de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals (FELGTB) com 'Any de la Diversitat Afectiu-Sexual en l'Educació', tots els actes que giren entorn del 'Orgull LGTB' tenen de fons la qüestió educativa. Així, l'objectiu és transmetre a la societat i als poders públics la "urgència que el sistema educatiu atengui les necessitats de tot l'alumnat i de totes les famílies, independentment de l'orientació sexual o de la identitat de gènere".

'A l'escola sense armaris: per la convivència, respectem la diferència' és el lema amb el qual Ben Amics i la FELGTB commemoren aquest any la revolta de 1969 a Stonewall, naixement del moviment pels drets civils de les persones LGTB. El manifest, que es llegirà com a colofó de la setmana d'actes de celebració i reivindicació, incidirà en la responsabilitat de les institucions i en la seva obligació d'intervenir per fer possible la normalització i la igualtat en tots els àmbits de la societat.

La legislació espanyola estableix que un dels objectius del sistema educatiu ha de ser el reconeixement de la diversitat afectiu-sexual, tot i que nombrosos estudis demostren, tot i això, que aquest mandat no s'està complint i això provoca que la major part de l'alumnat LGTB o provinent de famílies amb pares i mares LGTB estigui patint alarmants nivells de violència, persecució i exclusió.

Per la seva banda, la presidenta de Ben Amics, Cristina Álvarez, ha assegurat que "davant de la passivitat, el desconeixement i/o la impotència del professorat", cada dia es produeixen en les escoles casos de discriminació a nens i nenes per la seva orientació o identitat sexual.

Alhora, va incidir en què el marc legal espanyol "els protegeix teòricament d'aquesta vulneració dels seus drets però el fet cert és que, en la pràctica, els col·legis i les institucions a penes fan res per evitar-lo". Així, ha advocat per abordar aquest tema "seriosament i amb valentia".