Blanco celebra el principi d'acord d'AENA i agraeix els sindicats la seva voluntat de diàleg


Actualizado 16/3/2011 15:34:28 CET

MADRID, 16 Mar. (EUROPA PRESS) -

El ministre de Foment, José Blanco, ha celebrat el principi d'acord tancat aquest dimecres pels sindicats CCOO, UGT, i USO a AENA, perquè considera que es tracta d'"un bon acord", i alhora ha agraït als sindicats la seva voluntat de diàleg.

"És un bon acord, amb diàleg es poden aconseguir les coses i estic molt agraït als sindicats que van mostrar voluntat de dialogar defensant, lògicament, els drets dels treballadors", ha destacat.

En declaracions a Telecinco recollides per Europa Press, Blanco ha insistit que el Govern "sempre" ha mantingut que AENA seguiria sent una empresa pública i que calia garantir els drets dels treballadors, juntament amb l'estabilitat de l'ocupació.

El preacord, que haurà de ser ratificat per les assemblees dels sindicats i ratificat pels treballadors en referèndum, ha estat conegut pel ministre entorn de les 5.00 hores de la matinada.

Preguntat per la similitud d'aquest procés de negociació amb el dels controladors aeris, Blanco ha remarcat que no és comparable perquè aquests "no volien negociar" i pretenien "imposar" el seu criteri. Tot i això, ha considerat que aquest conflicte "s'ha resolt bé".

CORREDOR FERROVIARI MEDITERRANI.

El titular de Foment, que aquest dimecres presenta l'estudi tècnic del Corredor Ferroviari Mediterrània, ha assenyalat que es tracta d'un eix de desenvolupament "molt important" per a Espanya, perquè considera que la zona que ocupa concentra el 40% del PIB total d'Espanya.

Finalment, ha assenyalat la necessitat de donar un impuls al transport de mercaderies per facilitar un transport "més sostenible i eficient", amb la finalitat de millorar la competitivitat.