El Bloc acudirà avui al Parlament català per expressar la seva preocupació davant del cessament de les emissions de TV-3


Actualizado 17/6/2009 13:54:43 CET

PALMA DE MALLORCA, 17 Jun. (EUROPA PRESS) -

Representants del Bloc acudiran avui al Parlament català per reunir-se amb els grups que conformen el govern de la Generalitat -Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i Iniciativa per Catalunya Verds (ICV)- amb l'objectiu de traslladar la seva preocupació davant del fet que a Balears, TV-3 i el Canal 33 han estat substituïts per la marca internacional de la cadena amb l'apagada analògica.

En concret, serà el portaveu adjunt del Bloc al Parlament, Miquel Àngel Llauger, i el secretari de comunicació del PSM, Antoni Noguera, els qui han viatjat fins a Barcelona per reflectir el seu malestar davant de la perspectiva que l'apagada analògic i l'arribada de la televisió digital terrestre (TDT) suposi una "reducció dràstica" de l'oferta de televisió en català a les illes, ha informat el Bloc en un comunicat.

Alhora, intentaran trobar solucions d'una forma conjunta amb els grups catalans i els instaran a "utilitzar la seva influència política" per aconseguir que TV-3 negociï la compra dels drets d'emissió a les illes dels productes televisius de producció aliena.

A més, intentaran aconseguir que es replantegin els termes del conveni de reciprocitat entre la cadena catalana i IB-3 -signat entre la Conselleria de presidència del Govern i el Departament català de Cultura i Mitjans de Comunicació- per arribar a una "reciprocitat oberta a tots els canals en català".

Divendres passat, la directora de TV-3, Mònica Terribas, afirmà que la "voluntat de reciprocitat" entre la cadena pública catalana i la balear (IB-3) "enfortirà" la producció de continguts en català.

"TV-3 NO HA DESAPAREGUT DE LES ILLES"

En una conferència amb motiu de la V edició del Fòrum de l'Obra Cultural Balear (OCB), Terribas ha afirmat que "TV-3 no ha desaparegut de les illes", sinó que, tal com ha explicat, hi ha espais de la televisió catalana que no s'emeten a Balears perquè TV-3 no té sobre ells drets d 'emissió fora del territori català, però que fan referència a continguts que no són de producció pròpia.

És per aquesta raó que ha defensat la importància d'emetre "la màxima programació pròpia" i adaptar l'oferta perquè TV-3 CAT transmeti "els millors continguts en català". Tal com ha afirmat, "no ha canviat la vocació de TV-3 de veure's al costat d'IB-3 a les illes", puntualitzant que "el que sí ha canviat" és el marc tecnològic i el negoci audiovisual actual i subratllant que "no volem per aquesta raó renunciar a la identitat de TV-3 a Balears".