El Bloc condiciona la seva permanència a les institucions a un pacte anticorrupció i que Antich no pacti amb el PP


Actualizado 4/12/2009 16:27:20 CET

PALMA DE MALLORCA, 4 Dic. (EUROPA PRESS) -

El portaveu del Bloc, Biel Barceló, ha remarcat avui que la seva formació continuarà en el pacte de governabilitat si el president del Govern, Francesc Antich, rebutja aconseguir qualsevol acord amb el PP i si s'aconsegueix assolir un pacte anticorrupció en què, segons la seva opinió, caldria suspendre de funcions als parlamentaris que estiguin imputats.

Després de la reunió que va mantenir aquest matí amb Antich, Barceló ha destacat que el Bloc aposta pel "pacte progressista" subscrit el 2007 entre la seva formació, UM i PSIB, si bé ha insistit en la "necessitat" que s'acordin "mesures anticorrupció" perquè les persones que puguin tenir problemes amb la corrupció "donin un pas cap enrere".

D'altra banda, va reiterar que el Bloc no sol·licita la dimissió del conseller de Medi Ambient, Miquel Ángel Grimalt, després d'haver estat imputat en una peça separada del cas Son Oms, perquè "mai hem dit que una imputació sigui el límit, sinó que una vegada que declari davant dels tribunals, ja veurem quin és la seva situació processal".

Barceló ha reconegut que la situació "més complicada" es produeix a l'Ajuntament de Palma, a causa que, segons ha recordat, a l'últim ple, el pacte de governabilitat va perdre una sèrie de votacions, a causa de l'absència dels 'uemites'. Per aquesta raó, ha dit que és "evident que caldrà arribar a algun tipus de solució, perquè és clar que hi ha un problema d'estabilitat" en aquesta institució.

El líder del Bloc ha indicat que s'ha emplaçat amb Antich per continuar parlant en les "pròximes hores" i, preguntat sobre la possibilitat que es pugui arribar a acords per separat en cadascuna de les institucions, ha apuntat que "si no es pot arreglar la situació a totes elles, ja veurem quina determinació s'adoptaria, però estem parlant d'un pacte a l'Ajuntament de Palma, el Consell de Mallorca i el Govern que cal arreglar".

En aquest sentit, va revelar que ha transmès a Antich que la convocatòria d'eleccions anticipades és un escenari que no caldria descartar, en el cas que sigui impossible solucionar el pacte assolit el 2007, que, segons va recalcar, suposava un "canvi de model territorial i econòmic i polítiques progressistes en defensa del medi ambient i de protecció del territori".