La CAEB aplaudeix el principi d'acord sobre les pensions ja que "facilitarà" el desenvolupament de la reforma laboral


Actualizado 27/1/2011 19:27:12 CET

PALMA DE MALLORCA, 27 Ene. (EUROPA PRESS) -

El president de la Confederació d'Associacions Empresarials de Balears (CAEB), Josep Oliver, ha expressat la seva satisfacció davant del principi d'acord tancat entre Govern central i agents socials de cara a tancar un pacte definitiu sobre la reforma de les pensions, i en aquest sentit ha manifestat que això "facilitarà" el desenvolupament de la reforma laboral. En qualsevol cas, Oliver ha confiat que aquest acord "doni satisfacció a les parts per a donar tranquil·litat".

En declaracions a Europa Press, el màxim responsable de CAEB ha considerat "positiu" deixar oberta la possibilitat de jubilar-se abans dels 67 anys segons el temps cotitzat o el tipus de professió, així com també és "raonable que si afortunadament cada vegada tenim més esperança de vida i vivim més calgui ampliar el període de cotització".

"El tema dels fixos discontinus segurament serà un punt que caldrà polir, però crec que actualment ja té, pel que fa a la cotització, algun barem corrector, i esperem i desitjam que la nova reforma no els vagi a perjudicar", ha manifestat.

Ahir a la nit es va arribar al principi d'acord que, segons fonts de la negociació consultades per Europa Press, encara no està tancat, pel que prosseguiran les converses per ultimar un document.

El principal obstacle per tancar l'acord eren els anys cotitzats que s'exigirien per jubilar-se als 65 anys amb el cent per cent de la pensió. El Govern central s'havia mostrat disposat a rebaixar la seva proposta inicial de 41 anys cotitzats, i finalment, segons han confirmat fonts de la negociació, la xifra final serà de 38,5 anys.

Durant el dia d'avui, Govern central i agents socials continuaran les converses i si els temes que encara queden per tancar se'n van ultimant de manera satisfactòria, podria anunciar-se l'acord aquesta mateixa tarda, a només unes hores que el Govern central porti al Consell de Ministres l'avantprojecte de llei.