Calvo inaugura la urbanització Es Pil·larí que compte amb 213 habitatges de protecció oficial ja construïts


Actualizado 16/7/2009 17:26:03 CET

De les 135 habitatges de promoció privada, només s'han venut fins ara 60

PALMA DE MALLORCA, 16 Jul. (EUROPA PRESS) -

L'alcaldessa de Palma, Aina Calvo, va inaugurar avui de manera simbòlica la urbanització d'Es Pil·larí, que actualment compte amb un total de 213 habitatges de protecció oficial (HPO) ja construïdes, amb capacitat per més de 600 persones, en tractar-se de pisos de tres habitacions, i preu dels quals pot ascendir als 175.000 euros.

En declaracions a la premsa, va incidir que es tracta d'una promoció que començà durant la passada legislatura, i que té 8.640 metres quadrats de zones verdes, així com 10.042 metres quadrats que es destinaran a equipaments, sent "prioritaris" una guarderia i un poliesportiu, que han estat demandats pels veïns de la zona, i pels futurs compradors.

En aquest sentit, ha matisat que el preu final pot ascendir a 175.000 euros, després que s'apliqui una subvenció de l'Institut Balear de l'Habitatge (Ibavi) al preu inicial, que per a un habitatge de tres habitacions se situa en 199.000 euros. Calvo ha afegit que a la zona, on es preveu "un important increment de població", s'ha projectat la construcció de 178 habitatges més, de les quals 78 seran propietat de l'Ibavi, mentre que les altres 100 seran de protecció oficial de promoció privada.

Per aquesta raó, fonts del consistori van apuntar que de les 135 existents, i ja construïdes, d'aquest tipus (promoció privada), només s'han venut fins ara un total de 60.

Alhora, ha valorat que es tracta d'"un repte per a la capital balear", així com d'una zona "molt ben comunicada", ja que la línia 31 de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) que uneix S'Aranjassa-Palma, i que fa poc ha estat ampliada fins a la població de Sant Jordi per oferir un major servei, i major freqüència, doncs s'ha reduït a tan sols 10 minuts --abans era de 70 minuts-- als veïns de la zona.

Tot i això, els veïns d'aquesta urbanització també podran efectuar transbords amb les línies 15 (Platja de Palma), 25 (Platja de Palma per l'autopista), 30 (Sant Joan De Déu), així com amb la línia 14 que uneix Sant Jordi, Son Ferriol i Son Llàtzer.