Calvo insisteix que no s'ha creat "encara" cap proposta sobre la gestió dels sorolls a Palma


Actualizado 16/7/2009 17:29:47 CET

PALMA DE MALLORCA, 16 Jul. (EUROPA PRESS) -

L'alcaldessa de Palma, Aina Calvo, ha assegurat avui que "encara" no s'ha fet cap proposta sobre la gestió dels sorolls a Palma, sinó que ha matisat que "la única" actuació que s'ha efectuat fins ara és "un treball tècnic de recollida de normatives per conèixer quin és l'estat de la qüestió". Tot i això, ha apuntat que l'Ajuntament té l'"obligació" d'actualitzar la normativa en aquesta matèria, fet que serà una realitat "en menys d'un any".

Així ho ha manifestat en declaracions als mitjans després d'inaugurar la urbanització Es Pil·larí, que té 213 habitatges ja construïdes, en les quals ha informat que tècnics municipals han contactat amb els agents socials de la capital balear, inclosos els representants veïnals, per anar recollint les demandes, les necessitats, els posicionaments i els plantejaments que els veïns puguin tenir sobre aquesta qüestió.

En aquest sentit, va fer especial èmfasi que "el descans i la salut dels nostres veïns són una prioritat", pel que ha remarcat la necessitat d'actualitzar el mapa sonor de la capital balear, per poder fer front als possibles impactes ambientals que poden produir els excessos de sorolls als carrers de Palma.

Finalment, ha informat que quan es tingui una proposta ferma, "que hagi passat els filtres de tot el contrast d'informació", es farà extensiva a totes les àrees municipals, i es recolliran totes les demandes i sol·licituds de diferents sectors, així com de la ciutadania. A partir d'aquí, comença el plantejament d'una proposta que es farà publica, i que "haurà de recórrer un llarg camí" fins que arribi al plenari i s'aprovi, o no, l'esmentada normativa.

Per aquesta raó, ha remarcat que aquest procés es veurà finalitzat "en menys d'un any", en entendre que es tracta "de mesos" però no existeix un calendari específic per tal fi.