Calvo titlla de "cordial i constant" la relació de l'Ajuntament amb els musulmans


Actualizado 16/07/2009 20:39:54 CET

PALMA DE MALLORCA, 16 Jul. (EUROPA PRESS) -

L'alcaldessa de Palma, Aina Calvo, ha assegurat avui que la relació de l'Ajuntament amb el col·lectiu musulmà de la capital balear és "cordial i constant", i alhora ha sostingut que "cap membre del consistori tenim cap inconvenient a demanar disculpes per aquelles qüestions que hagin pogut sortir del que és un protocol recomanable de funcionament".

Així es va manifestar referint-se a la intervenció que va executar la Policia Local dimarts a la nit davant la mesquita palmesana, ubicada a la barriada de Pere Garau, quan diversos agents es disposaven a entrar en el temple per interrogar a dos joves als quals, prèviament, havien cridat l'alto per circular sense casc, i que va provocar el malestar dels allà presents.

En declaracions a la premsa, Calvo va incidir que la policia es va reunir, ahir, amb els diferents col·lectius de representants d'aquests ciutadans, fet que va qualificar de "molt lloable" per les dues parts, ja que la principal voluntat d'aquesta reunió ha estat "aclarir, seure en una taula en la qual es van presentar diferents punts de vista del que ha passat, per aconseguir solucions".

En aquest sentit, ha informat que "ens hem compromès, amb presència de representants del col·lectiu musulmà de la ciutat, a investigar el que ha pogut succeir", perquè aquest episodi quedi "com alguna cosa puntual i que no suposi posar en dubte una relació cordial i de convivència com la que ha existit fins ara".

Tot i això, ha assenyalat que la interlocutòria que existeix sobre aquesta qüestió, narra uns fets "que mereixen una anàlisi", ja que "no hem de posar en dubte que la convivència del col·lectiu musulmà, el consistori i la ciutadania, no té cap tipus de problemàtica". Així, ha recordat que s'ha arribat a molts acords (amb el col·lectiu) com és la construcció del cementiri musulmà a la capital balear.