La Cambra de Comerç de Mallorca organitza una jornada sobre la nova llei de contractes del sector públic


Actualizado 5/5/2008 13:11:15 CET

La nova norma amplia les quanties de contractes menors i negociats i introdueix aspectes socials i mediambientals

PALMA DE MALLORCA, 5 May. (EUROPA PRESS) - -

La Cambra de Comerç de Mallorca ha organitzat una jornada sobre la nova Llei de Contractes del sector públic, que va entrar en vigor l'1 de maig, que afectarà a totes les empreses que vulguin concórrer a ofertes i concursos de l'administració pública i estableixin negocis amb ella. La nova norma amplia les quanties dels contractes menors i negociats i introdueix aspectes socials i mediambientals.

Segons ha informat l'entitat cameral, la jornada s'impartirà dijous que ve, 8 de maig, en col·laboració amb la Direcció de l'Advocacia de la Comunitat Autònoma i l'empresa Landwell-PricewetrhouseCoopers, i servirà per exposar els principals punts que modifiquen els contractes de col·laboració públic-privada i d'obra pública.

La nova Llei 30/2007 no s'ha limitat a introduir les noves directrius europees en la matèria, sinó que ha buscat fer una reforma global de tot el sistema. Una de les principals novetats és que s'eleva la quantia dels contractes menors, segons el concepte, fins a 50.000 euros, i la dels contractes negociats fins a 200.000 euros.

Al seu torn, en l'execució dels contractes s'han inclòs consideracions de tipus social i mediambiental. També s'ha establert en el procés d'adjudicació un nou recurs especial en matèria de contractació i s'ha regulat la figura del responsable del contracte, per tal d'incrementar la tasca de control i poder solucionar amb major agilitat les controvèrsies que puguin sorgir durant l'execució del contracte.

"En definitiva, la finalitat de la nova llei és simplificar tot el procediment, oferir unes majors garanties i adaptar-se a la nova normativa comunitària", apunten des de la Cambra de Comerç

La jornada, que es desenvoluparà a la seu de la Cambra de Mallorca, resulta d'interès per a tots els professionals i empreses de qualsevol sector que vulguin contractar amb l'administració pública. El programa analitzarà tot el procés de licitació, adjudicació i execució dels contractes del sector públic i tindrà la participació d'advocats experts en la matèria.