La Cambra de Comerç obre una línia d'ajudes per fomentar la internacionalització de les empreses pitiüses


Actualizado 6/8/2010 15:27:21 CET

Les subvencions cobreixen des del viatge, l'allotjament, el transport de mercaderies i un intèrpret (excepte a la Unió Europea)

EIVISSA, 6 Ago. (EUROPA PRESS) -

La Cambra de Comerç d'Eivissa i Formentera obre una línia d'ajudes per fomentar la internacionalització de les empreses associades de les Pitiüses, amb la qual es pretenen afavorir que l'empresariat de les Illes pugui accedir a mercats d'altres països.

L'ens subvencionarà a cada empresa amb un màxim anual de 2.000 euros. Les ajudes sol·licitades seran analitzades pel Comitè Executiu de la Cambra, el pressupost total de les quals per a aquesta iniciativa puja a 15.000 euros.

Pel que fa al nivell de cobertura de les ajudes, les empreses que reben suport d'altres institucions podran optar que se'ls subvencioni el viatge, l'allotjament, el transport de mercaderies i l'intèrpret (excepte si el desplaçament es produeix dins de la Unió Europea).

En el cas de no rebre ajuda per part de cap altra entitat, l'empresa podrà optar que se li subvencioni, a més d'aquests conceptes, l'estand i la seva decoració.

Els empresaris interessats poden presentar la seva sol·licitud a l'oficina de la Cambra entre el 5 d'agost i el 30 de setembre. El termini de justificació de la inversió per poder gaudir de l'ajuda és d'un mes, com a màxim, després de la finalització de la fira visitada.

Els sol·licitants hauran de presentar, a més de l'imprès de sol·licitud, una declaració jurada de les ajudes que s'hagin demanat o obtingut d'altres organismes públics o privats per a aquesta activitat, així com una declaració jurada d'estar al corrent de les obligacions fiscals.

Per justificar el desplaçament a la fira, les empreses hauran d'adjuntar les còpies del bitllet d'avió i de les factures de l'intèrpret titulat, de l'estand i de l'allotjament, així com una memòria de la participació a la fira, que aportarà a la Cambra informació rellevant sobre el país visitat i el sector que organitza la fira, amb l'objectiu de poder identificar possibles oportunitats al mercat.

A partir d'octubre poden començar a sol·licitar-se les ajudes per a la internacionalització de les empreses pitiüses el 2011.

FIRA NÀUTICA DE CANES

La Cambra de Comerç organitza també una expedició comercial per assistir a la Fira Nàutica de Canes, a França, que se celebra el mes de setembre vinent. L'expedició estarà formada per sis empreses del sector nàutic. La finalitat del viatge és conèixer 'in situ' les possibilitats que la fira ofereix a aquestes empreses, perquè puguin valorar la conveniència de participar en la pròxima edició amb un estand propi subvencionat per la Cambra de Comerç.

L'entitat subvencionarà un màxim de 500 euros dels 1.100 que costa assistir a aquest esdeveniment a cadascuna de les empreses que viatgin.