La campanya de prevenció d'incendis pretén conscienciar les generacions futures sobre els riscos de fer foc al bosc


Actualizado 16/7/2009 19:53:08 CET

PALMA DE MALLORCA, 16 Jul. (EUROPA PRESS) - -

La Conselleria de Medi Ambient posarà en marxa aquest estiu una campanya publicitària de prevenció d'incendis amb els lemes 'El bosc és ca nostra' i 'Ni 1 foc al bosc' que està protagonitzada per nens i posa especial èmfasi en la necessitat de conscienciar les generacions futures sobre els riscos del foc perquè puguin gaudir dels boscos i paisatges de l'arxipèlag.

El conseller de Medi ambient, Miquel Àngel Grimalt, acompanyat pel director general de Mig Forestal i Protecció d'Espècies, Pere Ramon, i pel director gerent de l'Institut Balear de la Natura (IBANAT), Domingo Bonnín, va presentar avui el contingut de la campanya de conscienciació ciutadana que incideix en "la necessitat de no fer foc" i que es desenvoluparà durant els mesos estivals en el conjunt de les Illes. A la presentació hi van assistir els nens que protagonitzen les imatges i el gos 'Risc' que també hi participa a la mateixa.

Així, Grimalt ha destacat la importància que la posada en marxa de la campanya "precisament en una època en la qual les condicions meteorològiques són molt propícies per a l'aparició i la propagació del foc, a causa de a la carència de pluges, i una vegetació abundant i molt seca", ha explicat.

En aquest sentit, el conseller ha recordat la prohibició de fer foc durant l'estiu en les àrees forestals i, és aquest punt, va incidir que l'any passat un 52% dels incendis forestals van ser deguts a negligències. Amb tot, ha destacat com positiu que el 2008 es batés un rècord de baixa incidència d'incendis forestals, amb només 45 hectàrees afectades. Amb tot, ha assenyalat que en el que portem d'any s'han cremat 23 hectàrees.

El conseller ha subratllat que la participació de nens en la campanya, que té un pressupost de 130.000 euros, "respon a què està dirigida de manera especial a les generacions futures i a la necessitat que es prengui consciència del greu dany que pot provocar un incendi forestal". També està dirigida al públic en general i amb ella es vol expressar "la necessitat que les generacions futures gaudeixin dels nostres boscos", ha afegit.

A l'operatiu de prevenció i extinció d'incendis forestals treballen 400 persones, amb 5 avions i 4 helicòpters com mitjans aeris. El pressupost de tot l'operatiu puja a 9,4 milions d'euros.