Carbonero reconeix que Sa Penya és una de les zones més "problemàtiques" de Balears


Actualizado 16/7/2009 19:35:40 CET

EIVISSA, 16 de juliol (EUROPA PRESS)

El conseller balear d'Obres Públiques, Jaume Carbonero, ha assenyalat aquest matí a Eivissa que el barri de Sa Penya, a Vila, és el que presenta una de les problemàtiques més acusades de tot l'arxipèlag balear.

Carbonero va impartir avui una conferència sobre la nova Llei de Barris en el marc d'unes Jornades organitzades per l'Ajuntament d'Eivissa sobre intervencions en centres històrics. Durant la seva exposició el conseller ha explicat que "donades les seves condicions, Sa Penya és un espai d'interès màxim per beneficiar-se de les ajudes que concedeix la nova normativa".

Ha recordat que "la subvenció dels projectes de millora de les zones degradades de les illes se situarà entre un 40 i un 90% sempre que no s'excedeixi el milió d'euros".

Per la seva banda, l'alcaldessa d'Eivissa, Lurdes Costa, ha apuntat que "ja està preparada tota la documentació" per presentar el projecte de millora d'una part de Sa Penya. La primera convocatòria de la Llei de Barris es tancarà aquest pròxim mes d'agost i té previst repartir més de 12.000.000 d'euros que es distribuiran entre els municipis que presentin les seves iniciatives. De totes maneres, cap dels ajuntaments que participin podrà obtenir més d'una ajuda.

FIRMA D'UN CONVENI AMB L'IBAVI

L'Institut Balear de l'Habitatge serà l'encarregat a partir d'ara de seleccionar als adjudicataris per als habitatges de protecció oficial que es desenvolupin en el marc del Pla Municipal d'Habitatge de l'Ajuntament d'Eivissa. El conseller balear de la matèria, Jaume Carbonero, va signar avui aquest conveni de col·laboració.

La primera promoció que es beneficiarà serà l'edifici de 38 habitatges que s'està construint en Platja d'en Bossa. Ja està obert el període per presentar les sol·licituds d'accés als habitatges que es prorrogarà fins a novembre. Uns pisos d'entre una i tres habitacions que es lliuraran en règim de compravenda i que oscil·len entre els 80.000 i els 186.000 euros.

L'Ajuntament d'Eivissa té previst posar en marxa 120 habitatges de protecció oficial, incloses les 38 de Platja d'en Bossa. La pròxima promoció és la d'altres 30 pisos en Can Cantó, el projecte ja està redactat i a punt de sortir a licitació.