El Centre de Salut de Can Pastilla entrarà en funcionament a començament de 2009 i atendrà a a prop de 17.000 persones


Actualizado 18/9/2008 16:56:58 CET

PALMA DE MALLORCA, 18 de setembre (EUROPA PRESS)

El nou Centre de Salut de Can Pastilla, en el qual el Govern hi ha invertit 2,2 milions d'euros, entrarà en funcionament a començaments de 2009 i atendrà prop de 17.000 persones. Aquesta infraestructura permetrà una reorganització bàsica de l'atenció sanitària a tota la zona bàsica de salut de la Platja de Palma.

Després de fer una visita al centre, el president del Govern, Francesc Antich, va explicar que aquest facilitarà "alleugerir el pes d'altres centres de salut" ja que donarà assistència a la zona de S'Arenal de Palma, Es Pil·larí, S'Aranjassa i Can Pastilla.

Del total d'usuaris que atendrà, gairebé 12.000 provindran del centre de S'Arenal i uns 5.000 de la unitat bàsica de salut de Can Pastilla, que actualment depèn del Centre de Salut del Coll d'en Rebassa.

La cartera de serveis que ofereix aquesta infraestructura serà, com va explicar el conseller de salut i Consum, Vicenç Thomàs, una unitat d'atenció a l'usuari, un programa d'atenció domiciliària, així com consultes de medicina de família, pediatria i atenció al nen i infermeria. Alhora, desenvoluparà programes d'atenció a malalties cròniques, activitats preventives i de promoció de la salut i una consulta de treball social.

El centre té una superfície construïda de més de 1.000 metres quadrats, repartits entre planta baixa i tres pisos. Així, posseeix una zona de consultes, una àrea de cirurgia menor i els espais pertinents d'Administració i serveis.

CONSTRUCCIÓ QUE AJUDA A "PAL·LIAR LA DIFICULTAT"

El conseller va remarcar que aquesta infraestructura permetrà als ciutadans "rebre bona atenció" i, als professionals, "treballar en millors condicions".

Per la seva banda, Antich va recordar que durant aquesta legislatura s'han obert set centres de salut i que, a més, n'hi ha vuit més en construcció. En aquest sentit, va posar èmfasi en què aquests no només "permetran els ciutadans tenir més serveis" sinó que, a més, serveix per "treballar en obra pública per pal·liar la dificultat d'alguns sectors", va expressar referint-se als treballadors de la construcció utilitzades en aquesta infraestructura.