Cirer apel·la a la necessitat de renovar el PP de Palma però reafirma la seva disposició de seguir-ne al capdavant


Actualizado 11/3/2008 18:04:01 CET

PALMA DE MALLORCA, 11 de març (EUROPA PRESS)

La portaveu del PP a l'Ajuntament de Palma, Catalina Cirer, va apel·lar avui a la necessitat d'emprendre una renovació en el partit a nivell municipal, sobretot pel que fa a càrrecs així com en idees i missatge polític, tot i que va reafirmar la seva disposició de seguir al capdavant del partit advertint que res fins ara li ha deixat "sense forces".

Així ho va manifestar avui en roda de premsa, en què ha reconegut que els resultats obtinguts per la formació a les eleccions generals no són els "esperats", sobretot en el fet que el PSOE superés al PP en nombre de vots a nivell autonòmic. En aquest sentit, va constatar la pèrdua de sufragis en zones "que sempre han estat del PP" a més de la disminució de vots en llocs "de molta tradició socialista".

"No estem ni satisfets ni contents", va reblar Cirer, qui va incidir en la importància de "redefinir" la formació a Palma, tot i que va ressaltar que 12.000 persones més van dipositar la seva confiança en els populars respecte al comicis autonòmics del 2007, a les quals va considerar "una part important que s'ha de tenir en compte, de manera que cal entusiasmar-se amb el nostre esforç".

Pel que fa al pacte de governabilitat establert a Cort i integrat per PSIB, Bloc i Unió Mallorquina, l'ex-alcaldessa va negar que aquesta situació hagi propiciat "crisis" dins del PP, perquè es va mostrar "encantada" que UM "ens obri els braços" després que el president dels regionalistes, Miquel Nadal, afirmés ahir que la seva formació "obre les portes al diàleg" amb els populars.

"Hem de portar-nos bé amb tot el món i mirar-nos amb cordialitat, malgrat que a mi al principi això em costava amb Nadal", va prosseguir Cirer, qui es va referir alhora a l'excandidat del PP a la presidència del Govern, Mariano Rajoy, a qui va considerar una figura "indiscutible". Sobre la seva continuïtat al front del PP, va manifestar que haurà de prendre la decisió "més oportuna, depenent de la il·lusió i la motivació que tingui per seguir tirant del carro".

SITUACIÓ "CAÒTICA" AL VOLTANT DE LA FAÇANA MARÍTIMA

En un altre ordre de coses, va criticar la situació "caòtica i de confusió total i absoluta" generada al voltant a la façana marítima de Palma, la primera línia de la qual es constituirà com una zona lliure i pública que albergarà una gran zona verda de 40.000 metres quadrats, segons apareix recollit en l'avanç del projecte de modificació del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) presentat avui.

En aquest sentit, va manifestar que el PP va mantenir un projecte sobre aquesta qüestió durant quatre anys, partint de la situació de 1985, en què amb el llavors regidor Jaume Carbonero es va plantejar la modificació del PGOU al voltant a la façana marítima, i va advertir que la reforma prevista del pla ara mateix s'allargarà "per dos o tres anys".