El Cofuc organitza 50 cursos de català dirigits a estrangers durant l'estiu


Actualizado 2/7/2009 19:02:48 CET

PALMA DE MALLORCA, 2 Jul. (EUROPA PRESS) -

El Consorci per al Foment de la Llengua Catalana i la Projecció Exterior de la Cultura de les Balears (COFUC) ha obert el període de matriculació per a la inscripció als 50 cursos de catalana per a estrangers que ha organitzat per als mesos de juliol, agost i setembre, amb l'objectiu de facilitar la integració i l'aprenentatge de la llengua als immigrants. Haurà com a mínim places per curs.

Segons un comunicat, l'oferta de cursos de català per a estrangers del COFUC per a l'estiu del 2009 respon a les demandes realitzades pels diferents ajuntaments. Així, s'han convocat cursos en les localitats d'Alaior, Alaró, Alcúdia, Artà, Binissalem, Bunyola, Capdepera, Eivissa, Esporles, Inca, Llucmajor, Maó, es Mercadal, Palma, sa Pobla, Pollença, Porreres, ses Salines, Sant Antoni de Portamany, Sant Josep de sa Talaia, Santa Eugènia, Santa Eulària des Riu, Santa Maria del Camí i Selva.

Els cursos per a estrangers tenen una durada de 40 hores cadascun i van dirigits als immigrants que no comprenen res el català i necessiten començar des de zero. El cost ara apuntar-se és de 30 euros.

TALLERS D'ACOLLIMENT LINGÜÍSTIC

Alhora, l'oferta es complementarà aquest estiu amb diversos tallers d'acolliment lingüístic dirigits als joves nouvinguts d'edats compreses entre 12 i 16 anys.

Aquests tallers es realitzaran inicialment a Eivissa, Manacor, Maó i Palma, en col·laboració amb els respectius Consells insulars i ajuntaments, però l'objectiu per al curs 2009-2010 és ampliar l'oferta a altres municipis, sobretot als quals han acollit un gran nombre d'immigrants els últims anys.

La finalitat d'aquests tallers és oferir als joves que han de ser escolaritzats al llarg del curs escolar 2009-2010 la possibilitat d'introduir-se a l'aprenentatge dels coneixements bàsics de català. Alhora, poden incorporar-se a aquests tallers els joves que, encara que ja estiguin escolaritzats, tinguin coneixements nuls o molt escassos de la llengua.

A final del curs escolar 2008-2009, el COFUC ha posat en marxa uns tallers d'acolliment lingüístic en els Centres d'Autoaprenentatge de la Llengua Catalana (CAL). Aquests tallers pretenen ser un primer contacte amb la llengua i transmetre als estudiants les primeres estructures i el vocabulari bàsic per començar a defensar-se en català. L 'experiència ha estat molt positiva i es preveu reprendre aquests tallers a començament del pròxim curs escolar.