El Comitè d'Empresa de SFM afirma que l'acord amb l'empresa "no està a prop" i anuncia aturades puntuals a l'agost


Actualizado 20/7/2009 14:47:05 CET

PALMA DE MALLORCA, 20 Jul. (EUROPA PRESS) -

El president del Comitè d'Empresa de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM), Alejandro Hoyas, ha afirmat avui que no s'entreveu el fi de les negociacions amb l'empresa i per tant l'acord "no està a prop", en considerar que l'empresa "es nega" a atendre les seves demandes d'incorporar a 15 mecànics de manera progressiva, pel que ha afegit que els trens que circulen per la xarxa ferroviària de Mallorca ho fan en condicions "segures però no desitjables".

En aquest punt, Hoyas ha destacat que l'empresa "ha reconegut que la seguretat deixa molt a desitjar" i ha afegit que SFM ha "posat parxes" a les deficiències denunciades pels treballadors posant en els trens nous vidres en les sortides d'emergència, martells i extintors. Unes mesures que el Comitè d'Empresa considera insuficients i que no s'ajusten a les seves demandes, raó per la qual durant el mes d'agost podrien produir-se aturades puntuals com els convocats els dies 1 i 7 de juliol.

En declaracions als mitjans, Hoyas ha avançat que dimecres el Comitè d'Empresa es reunirà amb la direcció, a partir de les 10.00 hores, a la seu de SFM, en Son Rullan, una reunió que es preveu "llarga i intensa".

La vaga de 24 hores convocada per avui i que va arrencar a les 10.00 hores està sent secundada pel 50 o 60 % dels treballadors de SFM, segons va estimar Hoyas, que ha indicat que això equival a un centenar de treballadors. L'empresa compte amb de 220 treballadors.

Hoyas ha recordat que durant el dia d'avui funcionarà uns serveis mínims del 50 % habilitats per la Conselleria de Mobilitat que cobriran sobretot les hores puntes, amb l'objectiu que els ciutadans puguin acudir a les seves destinacions sense grans retards, però amb menys freqüències de l'habitual. Així, com a exemple, Hoyas ha explicat que el tren que fa el recorregut Palma-Manacor sortirà a les 14.00 hores de la capital balear, i no haurà una altra sortida fins a les 16.00 quan en dies normals parteix cada mitja hora.

Per la seva banda, el servei de metro tindrà una freqüència de 45 minuts entre les 7.00 hores i les 20.30 hores, mentre que entre les 20.30 i les 21.52 hores la freqüència serà de 60 minuts.

(HI HAURÀ AMPLIACIÓ)