El Comitè de Direcció del PP es reuneix a Palma per abordar el nomenament del nou portaveu al Parlament


Actualizado 10/6/2009 15:34:44 CET

PALMA DE MALLORCA, 10 Jun. (EUROPA PRESS) -

El Comitè de Direcció del PP es reuneix a aquestes hores a Palma per abordar el nomenament del nou portaveu al Parlament, després que en les últimes hores hagi sonat amb força el nom de l'alcalde de Manacor, fins al punt que Francesc Fiol, que era, en principi, qui més es postulava per exercir aquesta responsabilitat, assenyalés ahir que és "bastant probable" que Antoni Pastor substitueixi Rosa Estarás en la Cambra autonòmica.

Tot i que Estaràs ha assegurat aquesta setmana que fins a finals de juny o començaments de juliol no es prendrà una decisió definitiva sobre el nomenament del nou portaveu al Parlament, després que ella fora elegida eurodiputada diumenge passat, el fet cert és que des d'ahir mateix ja van començar els moviments en el partit per avançar l'elecció del màxim responsable d'aquesta formació en la Cambra balear.

Tot i això, fonts del PP van informar a Europa Press que de moment, no hi ha res decidit, tot i que demà està prevista una reunió de l'Executiva d'aquest partit en la qual, probablement, es tractarà aquesta qüestió, mentre que també està previst que es faci una primera valoració dels resultats a les eleccions europees de diumenge passat, on els populars han estat la força més votada a Balears, en arribar al 43,81% dels vots, la qual cosa es tradueix en 112.191 sufragis.

El parlamentari del PP Francesc Fiol ha assenyalat avui que és "bastant probable" que l'alcalde de Manacor es converteixi en el nou portaveu d'aquesta formació al Parlament, després de Rosa Estarás fos elegida diumenge passat eurodiputada a les eleccions europees, si bé fonts d'aquest partit van informar a Europa Press que encara no hi ha res decidit.

Per la seva banda, Pastor ha declarat ahir a Europa Press que no tenia constància que hagi estat elegit per ser el nou portaveu popular en aquesta institució. Així, ha dit que desconeix que s'hagi pres ja una "decisió definitiva" sobre aquesta qüestió, si bé ha recordat que ell era una de les persones que podia optar a desenvolupar aquesta responsabilitat durant els anys que queden d'aquesta legislatura.

El vicepresident del PP, Pere Rotger, va anar més enllà en admetre que li agradaria que Pastor tingués "més pes" en aquesta formació i, en aquesta línia, ha destacat que "sempre ha tingut les portes obertes", malgrat que prengués la decisió de dimitir com vicesecretari general per "poder optar amb més llibertat" a la presidència dels populars de Mallorca.

Alhora, Rotger ha afirmat que Pastor és, al costat de Fiol, un dels noms que "més sonen" en la "quiniela" del seu partit per assumir el càrrec de portaveu del PP al Parlament, si bé ha manifestat que també "podria haver-hi alguna sorpresa".