El Complex per a Majors Santa Eulalia acull demà un programa sobre dependència a càrrec de la Fundació La Caixa


Actualizado 10/6/2009 15:02:32 CET

EIVISSA, 10 de juny (EUROPA PRESS)

El Complex per a Majors Santa Eulàlia acollirà demà a les 11.00 hores el programa "Prevenció de la Dependència: El Repte de l'Autonomia", de la Fundació Obra Social La Caixa.

Es tracta d'un cicle que impartirà la coordinadora nacional d'aquesta matèria, Sara Martínez, qui es desplaçarà des de València amb la finalitat d'informar a residents, familiars, professionals de la sanitat i públic interessat en general de les eines existents per afrontar la necessitat d'ajuda.

L'acte tindrà lloc en la Biblioteca del complex i estarà obert a qualsevol persona interessada en el tema. Els beneficiaris del programa són totes aquelles persones que superen els 55 anys i que fins i tot no es troben en situació de dependència.

Els objectius principals d'aquesta actuació són optimitzar habilitats existents a través de l'estimulació integral de les àrees sensorial, motriu i cognitiva, promocionar l'autonomia prevenint o endarrerint els processos de dependència i conscienciar als participants de la importància de la cura dels sentits i de les funcions motrius i cognitives.

El Complex per a Majors Santa Eulària col·labora des de fa dos anys amb l'assistència a residents en aquesta matèria mitjançant l'execució de tallers o a través de la divulgació d'informació en mitjans com ara la revista 'La clínica a casa', els taulers d'anuncis o informació personalitzada per a cada usuari procedent del departament Psicosocial a familiars.

Difondre aquest tipus d'iniciatives entre el major nombre de persones de les Pitiüses és la pretensió dels seus organitzadors els qui van recordar que la formació dels seus residents "és per a nosaltres primordial". Sobre aquesta qüestió van apuntar que "contínuament busquem de quina manera arribar a ells amb cursos de formació adequats, conferències, congressos o la divulgació de notícies relacions amb els més grans".

Segons ha afegit el treballador social del centre, Miguel Ángel Jiménez, "prevenir la dependència és tan important com assumir les nostres necessitats", causa per la qual ha valorat les instal·lacions del Complex que compten no només amb grans especialistes en diferents matèries, sinó també amb milers de metres quadrats de zones verdes, les úniques amb aquestes característiques a l'illa, piscines exterior i interior, biblioteca, sala de jocs, perruqueria sales de reunió, o Centre de Dia.