El Concurs de Piano dedicat al compositor de terol Antón García Abril compte aquest any amb participants de les Balears


Actualizado 5/5/2008 14:50:47 CET

PALMA DE MALLORCA/TEROL, 5 May. (EUROPA PRESS) - -

El Concurs de Piano 'Antón García Abril' arriba aquest any 2008 a la seva V edició, amb la participació de 23 joves, el que demostra la consolidació d'aquest certamen dedicat al mestre de terol. L'acte d'obertura es realitzarà dijous que ve, 8 de maig, a les 19.00 hores, a la sala d'actes del Campus Universitari de Terol amb un recital d'obertura a càrrec de la pianista Paula Coronas i el quartet Ars Hispànica que interpretaran 'Alba dels camins', de García Abril.

Com cada any, a més, García Abril actuarà de president del jurat d'aquest concurs que es desenvoluparà entre el 8 i l'11 de maig. En aquesta edició són 23 les joves promeses que participaran, procedents de Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Comunitat Valenciana, Balears, Catalunya, Extremadura, Andalusia, Galícia, Madrid i Aragó. D'ells, 7 participaran en la categoria A per a pianistes entre 21 i 32 anys; 10 en la B per a pianistes entre 15 i 21 anys i 6 en la C per a participants fins a 14 anys.

Els participants en aquesta edició opten a diferents premis. A més, com en les edicions anteriors, s'atorgarà el premi especial 'Ciutat de Terol', que puja a 1.000 euros, per a aquells participants que acreditin haver nascut o tenir la seva residència habitual en la Comunitat Autònoma, unes condicions que compleixen en aquest cas dos participants.

L'Associació Cultural de Músics de Terol i l'Ajuntament de Terol, com organitzadors impulsen un altre cop aquesta iniciativa demostrant la seva consolidació. A més, el certamen té el patrocini del Govern d'Aragó, Diputació Provincial de Terol, Comarca Comunitat de Terol i Caixa Rural de Terol i amb la col·laboració de la Subdelegació del Govern a Terol, l'Institut Aragonés de la Juventud, la Universitat de Saragossa i Yamaha.

El concurs té dos objectius: homenatjar al compositor de terol Antón García Abril amb major projecció internacional i donar una oportunitat als nous valors d'aquest instrument.

Aquest any, a més, es repeteix l'experiència de celebrar en el mateix lloc i la mateixa data les Jornades sobre la figura i obra pianística d'Antón García Abril. Aquestes III Jornades certificaran un crèdit de formació a la Universitat de Saragossa o 20 hores lectives. Gràcies a un conveni amb aquesta Universitat, tots els seus alumnes podran incloure aquest crèdit en el seu expedient com de lliure elecció.