Condemnen per omissió d'auxili al patró del vaixell del qual va saltar un turista que es va ofegar el 2006


Actualizado 30/7/2010 21:34:36 CET

El jutge ho absol d'un delicte d'homicidi imprudent per la mort del nebot de l'exministre de Defensa irlandès

PALMA DE MALLORCA, 30 Jul. (EUROPA PRESS) -

La magistrada del Jutjat penal número 2 d'Eivissa, Martina Rodríguez, ha condemnat al patró de la 'oreneta' 'Capità Nemo', J. R. R., a la pena de deu mesos de multa amb una quota de 6 euros diaris per omissió d'auxili a Brazil Burke, irlandès de 24 anys que, l'agost del 2006, va saltar d'aquella embarcació durant una excursió i ha acabat ofegant-se.

La jutge li absol, tot i això, del delicte d'homicidi imprudent, pel que la Fiscalia sol·licitava fins a quatre anys de presó.

Burke, nebot del llavors ministre de Defensa d'Irlanda, Willie O'Dea, es va llançar a l'aigua amb un altre compatriota seu, que va aconseguir sobreviure, quan viatjava a bord del 'Capità Nemo'.

El jove irlandès es va tirar a l'aigua quan a l'embarcació li quedaven deu minuts de navegació per entrar a port, segons dades de la investigació. J. R. R. ha estat detingut després d'aquests fets. El patró ha assegurat durant els primers compassos de la investigació que no s'havia adonat que un dels passatgers havia quedat a l'aigua.

Les indagacions judicials, tot i això, van apreciar diverses contradiccions entre el testimoni del màxim responsable de l'embarció i el possible transcurs dels fets que van realitzar altres testimonis, raó per la qual es va acordar la seva imputació. El jutge també condemna a J. R. R. a pagar una tercera part de les costes del procés.