El Consell aprova un conveni perquè el Govern destini a Eivissa 1,5 milions d'euros per a ajudes al transport públic


Actualizado 21/8/2009 20:12:35 CET

EIVISSA, 21 Ago. (EUROPA PRESS) -

El Consell d'Eivissa va donar avui el vistiplau a la firma d'un conveni amb el Govern perquè aquesta institució destini a l'illa un total d'1,5 milions d'euros per a la millora del transport públic, amb la finalitat d'augmentar les freqüències, millorar les actuals línies d'autobusos i crear altres noves.

Precisament, fa uns dies el Consell de Govern va donar llum verda a aquesta partida per a la més gran de les Pitiüses. Ara la màxima Institució Insular acorda aprovar aquest model de conveni. La consellera portaveu, Pilar Costa, ha assenyalat avui que "la inversió també servirà per interrelacionar les xarxes de transport amb la resta d'infraestructures com ports i aeroport".

Del total de la inversió, 1 milió d'euros es destinarà al manteniment i millora dels serveis regulars d'autobús a l'illa, mentre que 200.000 euros estan dirigits a la millora de les estacions intermodals de Sant Antoni i Eivissa; 150.000 euros per fer el propi amb els equipaments de suport a la mobilitat i altres 150.000 per portar a terme estudis per a la millora dels serveis de transport públic i el foment de l'educació i sensibilització en matèria de mobilitat sostenible i segura.

DESESTIMADA UNA RECLAMACIÓ DE RESPONSABILITAT PATRIMONIAL

D'altra banda, el Consell Executiu va desestimar avui les reclamacions de responsabilitat patrimonial formulades a l'any 2007 després de produir-se un accident a l'hipòdrom de Sant Rafel en què dos joves van caure del cavall que muntaven quedant malferides.

Dos anys després ja s'ha resolt l'expedient, en què el Consell d'Eivissa considera que l'hipòdrom no té cap tipus de responsabilitat en aquest accident, a l'estimar que s'ha produït de manera fortuïta.