El Consell aprova la segona fase del Pla d'Obres i Serveis per a 2008 amb un 10 per cent més de pressupost


Actualizado 5/5/2008 20:52:09 CET

PALMA DE MALLORCA, 5 May. (EUROPA PRESS) -

El ple del Consell de Mallorca va aprovar avui, amb 17 vots a favor i 15 abstencions, la segona fase del Pla d'Obres i Serveis (POST) per l'any 2008, al qual la Institució Insular destinarà aquest any un total de 12.859.951 euros, cosa que representa prop d'un 10 per cent més de pressupost que en la convocatòria de l'any anterior. Es tracta d'un increment d'1,22 milions d'euros que suposarà que els municipis de l'illa rebran una mitjana de 250.000 euros per la realització de projectes d'infraestructures.

Així ho ha assenyalat avui, durant la sessió plenària, el conseller insular de Cooperació Municipal, Miquel Rosselló, qui va destacar que la segona fase del Pla suposarà una inversió total de 4,9 milions d'euros. En concret, 52 ajuntaments --a excepció de Palma-- aporten 6,52 milions d'euros, tot i que no tots paguen en la mateixa mesura, sinó que aporten entre el 10 i el 60 per cent del valor del projecte, seguint uns barems establerts.

Segons va especificar, el pressupost total de les obres que es portaran a terme aquest any és de 19.478.000 euros, dels quals el Consell paga els 12,8 milions, i la resta -6,5 milions- aportats pels Ajuntaments.

Es tracta del primer POST que aprova i posa en marxa l'actual equip de govern de la institució, per a la qual cosa es van celebrar reunions amb tots els consistoris de l'illa a la recerca del consens. Pel que fa als projectes en si que cobrirà el POST d'aquest any, Rosselló va apuntar que l'objectiu és cobrir una "carència total" d'infraestructures municipals, com canalitzacions, guarderies o instal·lacions esportives, entre d'altres que també van ser sol·licitades.

Del total, destaquen els 601.000 euros que costarà la renovació del proveïment i sanejament d'Artà, els 455.768 euros que costarà un edifici polivalent a Alcúdia, o els 514.752 euros destinats a la renovació de la xarxa d'aigües pluvials d'Alaró, amb gairebé 400.000 euros destinats, i de les quals el Consell posa una part significativa, però en cap cas el total, segons Rosselló.

A més, també es destinen quantitats a diversos organismes supramunicipals, com el Consorci d'Aigües, que rep 40.000 euros del POST per l'ampliació del dipòsit de proveïment de Santa Eugènia; o les cinc mancomunitats existents a l'illa, que es repartiran una mica més de 285.000 euros en diversos objectius, que van des de l'adquisició de vehicles a la de recursos per fer la recollida selectiva de residus.

La presidenta del Consell, Francina Armengol, ja va anunciar que la Mancomunitat del Pla rebrà 100.000 euros per material de fires i festes municipals; la del Raiguer, altres 50.000 euros per adquirir cotxes comercials combi i biotrituradores; la del Sud, 35.000 euros per a contenidors de recollida de RSU; la de Tramuntana, 49.000 euros per carpes, eines de manteniment i enjardinat, així com material d'oficina; i la de Migjorn, 48.500 euros per a un tot terreny, una bomba d'extracció i un detector de fugues.

Cal assenyalar que el POST d'aquest any es va dividir en dues fases, de les quals la primera va ser aprovada pel ple del Consell el passat 15 de gener, amb un pressupost de 7,93 milions d'euros, i va correspondre als plurianuals i els convenis subscrits amb anterioritat per aquesta institució. En canvi, la segona fase suposa una partida total de 4,92 milions d'euros, i correspon als objectius del nou Govern insular.