Autoritzada la creació de sis escoletes infantils a Mallorca, que suposaran 239 places de 0 a 3 anys


Actualizado 10/12/2010 15:47:39 CET

PALMA DE MALLORCA, 10 Dic. (EUROPA PRESS) -

El Govern ha aprovat la creació de sis nous centres de primer cicle d'educació infantil als municipis mallorquins de Sencelles, Valldemossa, Lloret, Deià, Mancor de la Vall i Santa Margalida, que suposaran 239 noves places de 0 a 3 anys i una inversió de més d'1,2 milions d'euros per part de la Conselleria d'Educació i Cultura.

Després de la reunió del Consell de Govern, la portaveu, Joana Barceló, ha explicat que la creació d'aquestes places es produeix després que la Conselleria dirigida per Bartomeu Llinàs hagi conclòs el procés d'autorització que garanteix que aquestes escoletes compleixen amb tots els requisits necessaris per funcionar com centre de primer cicle d'educació infantil.

Concretament, ha detallat que es crea una escoleta a Sencelles, integrada a la Xarxa d'Escoles Infantils Públiques de les illes, amb un pressupost de 428.439 euros i una capacitat de 74 places escolars que té dos grups per a nens d'entre 0 i 1 any; dues aules per a nens d'entre 1 i 2 anys, i dos més per a menors de 2 a 3 anys.

D'altra banda, a Valldemossa es crea una altra escola, integrada en la mateixa Xarxa i amb una inversió de 162.000 euros, que tindrà una capacitat de 32 places de 0 a 3 anys, distribuïdes en una unitat de 0 a 2 i una més de 2 a 3 anys.

Mentrestant, a Lloret es crea una escoleta, amb un pressupost de 123.683 euros, i amb una capacitat de 32 places escolars, que té un grup per a nens d'entre 0 i 2 anys i una més per a menors de 2 a 3 anys.

Per la seva banda, a Deià es constitueix una altra escola infantil, que ha rebut un total de 123.683 euros, amb una capacitat per a 32 places de 0 a 3 anys, distribuïdes en una unitat de 0 a 2, i una unitat de 2 a 3 anys.

Alhora, Mancor de la Vall tindrà una altra escoleta, amb una inversió de 153.852 euros i una capacitat de 32 places escolars distribuïdes en un grup per a nens d'entre 0 i 2 anys, i una més per a menors de 2 a 3 anys.

Finalment, a Santa Margalida s'ha creat una altra escola infantil, amb un pressupost de 222.000 euros i una capacitat per a 37 places de 0 a 3 anys, distribuïdes en una unitat de 0 a 1; una unitat d'1 a 2 anys i una més de 2 a 3 anys.

La creació d'aquests centres escolars s'ha produït, després que la Conselleria d'Educació, a través de l'Institut per a l'Educació de la Primera Infància, ha verificat que tenen la distribució d'espais "adequats" i els professionals "necessaris" per garantir la seva finalitat.

Al mateix temps, ha comprovat que compleixen tots els requisits exigits per la normativa vigent que estableix els requisits mínims dels centres que imparteixen ensenyaments de règim general no universitaris.

Alhora, s'ha comprovat la "idoneïtat" dels requisits de titulació i acreditació dels professionals docents, a l'empar de la disposició transitòria segona del Decret 60/2008, de 2 de maig, pel qual s'estableixen els requisits mínims dels centres de primer cicle d'educació infantil.