El Consell d'Eivissa comença una campanya de recollida de productes plaguicides caducats


Actualizado 25/11/2009 18:46:13 CET

EIVISSA, 25 Nov. (EUROPA PRESS)

El Consell d'Eivissa ha iniciat una campanya per a la recollida dels productes plaguicides caducats dels pagesos eivissencs. Els punts de recollida s'ubiquessin en les cooperatives de Sant Antoni i de Santa Eulària fins que finalitzi aquesta iniciativa el pròxim 9 de desembre.

Segons ha informat el Consell en un comunicat, les tasques de recollida i eliminació d'aquests productes nocius seran realitzades per una empresa contractada pel Departament de Política Patrimonial i Agrícola. A més, la màxima institució eivissenca ha recordat que "està absolutament prohibit enterrar, llançar als abocadors o cremar aquests productes".

La diversitat de cultius existents en les explotacions eivissenques provoca que en els seus magatzems s'alberguin un gran nombre de productes plaguicides caducats que no tenen les mínimes condicions de conservació i que "suposen un risc per als cultius, les persones i el medi ambient".

Aquesta campanya és la continuació d'una primera fase en la qual es van retirar els productes caducats a poder de les cooperatives agràries. En aquesta segona fase es pretén que ho realitzin tots els usuaris de productes plaguicides caducats.