El Consell d'Eivissa crearà un Departament de Mediació i Gestió de Conflictes Interpersonals


Actualizado 18/9/2008 19:04:05 CET

EIVISSA, 18 de setembre (EUROPA PRESS)

El Consell Insular d'Eivissa crearà un Departament de Mediació i Gestió de Conflictes Interpersonals per millorar les relacions ciutadanes, segons ha anunciat avui la consellera de Política Social i Sanitària, Patricia Abascal.

Així, va assegurar que l'objectiu d'aquesta iniciativa és evitar els conflictes a través d'"un sistema que funciona" així com aprofundir en la difusió i implantació de la cultura de resolució pacífica dels conflictes. La consellera va recalcar que es tracta de dotar a l'illa de "els mecanismes més eficaços en la formulació democràtica de les pautes de convivència".

Per a Abascal l'aposta per aquesta filosofia requereix un diagnòstic inicial dels recursos presents a l'illa, davant de la realitat de les diferents tipologies de conflictes. Un diagnòstic que permetrà el disseny i posterior implantació d'un sistema integral i cooperatiu de gestió de conflictes mitjançant el qual siguin els propis ciutadans, amb la col·laboració de les Institucions que els representen, els encarregats de "transformar la cultura de confrontació en dinàmiques de col·laboració".