Consell d'Eivissa i Govern signen un conveni destinat a duplicar els recursos per a l'atenció a la drogodependència


Actualizado 2/7/2009 17:16:16 CET

EIVISSA, 02 de jul.. (EUROPA PRESS)

El president del Consell d'Eivissa, Xico Tarrés, i el conseller de Salut i Consum del Govern, Vicenç Thomàs, van signar avui un conveni de col·laboració pel qual les dues administracions es comprometen a incrementar els recursos destinats a l'atenció de la drogodependència.

L'aportació per part del Govern serà de 135.694 euros, més del doble de la feta per la Conselleria el 2008, i que no va superar els 65.000 euros. Es tracta d'un acord rubricat en el marc del Pla d'Actuació en Drogodependències i Addiccions.

[Xico] Tarrés, per part seva, va agrair al conseller l'increment del pressupost, que es destinarà a finançar el funcionament del Centre d'Atenció a la Drogodependència (CAD) del Consell Insular d'Eivissa.

El president insular ha destacat el compromís del Consell i del Govern per millorar la qualitat de vida dels drogodependents "i aconseguir una disminució en el consum de drogues", ha subratllat. En aquest sentit, Tarrés ha explicat que cada vegada "hi ha més sensibilitat" i que les mateixes persones drogodependents demanen més ajuda per superar aquestes addiccions.

Es tracta d'abordar amb els màxims esforços possibles "aquest problema real de salut pública", segons ho va qualificar Vicenç Thomàs. El CAD va atendre el 2008 a un total de 835 persones, de les quals 233 eren nous pacients. Una xifra que suposa un increment d'un 6,9 % respecte a les dades recollits en any passat.

Les principals actuacions del CAD estan dirigides a donar informació als drogodependents que vulguin iniciar un tractament, facilitar el diagnòstic i el tractament de la dependència, implicar als familiars, recolzar el programes de tractament i derivar els casos que ho requereixin a les unitats de desintoxicació hospitalària.