El Govern aportarà 6,3 milions per formar a treballadors ocupats i millorar la seva competitivitat laboral


Actualizado 4/12/2009 16:14:24 CET

PALMA DE MALLORCA, 4 Dic. (EUROPA PRESS) -

El Consell de Govern va aprovar avui una concessió d'un import de 6,3 milions d'euros a diferents agents econòmics i socials per formar a treballadors ocupats i, d'aquesta manera, millorar la competitivitat del mercat laboral de les illes.

En roda de premsa posterior, la portaveu de l'Executiu autonòmic, Joana Barceló, ha assenyalat que la concessió d'aquestes ajudes respon a les demandes i necessitats expressades pels sectors productius de Balears en matèria formativa.

Aquesta formació, cofinançada pel Fons Social Europeu, té com a objectiu facilitar als treballadors una formació ajustada a les necessitats del mercat de treball que possibiliti millorar les competències professionals que requereix l'entorn productiu i atengui als requeriments de competitivitat de les empreses.

Per aquesta raó, les accions i plans formatius són específics i s'impartiran en diverses modalitats, tant a distància com semipresencialment, per facilitar el seguiment dels cursos.

Així, les entitats que seran subvencionades seran la Confederació d'Associacions Empresarials de Balears (CAEB) -1,98 milions d'euros-, CCOO -1,3 milions-, UGT -1,3 milions- i la Federació de la Petita i Mitjana Empresa -660.000 euros-.

Alhora, també rebran ajudes la Federació de Comerç, Hoteleria i Turisme de CCOO -159.436 euros-; la Federació Estatal de Treballadors de Comerç, Hoteleria, Turisme i Joc d'UGT -239.000 euros-; la Fundació Laboral de la Construcció -421.000 euros-; o la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca -245.000 euros-.

D'altra banda, la Conselleria de Treball i Formació subvencionarà a altres entitats amb de 8,8 milions d'euros. Així, els autònoms i les cooperatives i l'economia social rebran cadascun 176.000 euros, mentre que la formació intersectorial un total de 5,2 milions i la sectorial 3,1 milions.

Així, en el marc de la formació sectorial s'han autoritzat accions en diferents àmbits com són comerç -458.000 euros-, construcció -466.000-, o hostaleria -797.000 euros-, entre molts altres.