El Govern autoritza a la UIB la implantació de quatre programes de doctorat


Actualizado 4/12/2009 17:09:56 CET

PALMA DE MALLORCA, 4 Dic. (EUROPA PRESS) -

El Consell de Govern va acordar avui, a proposta de la Conselleria d'Educació i Cultura, autoritzar la implantació a la Universitat de les Illes Balears (UIB) de quatre programes de doctorat: Filosofia, Biologia de les Plantes, Informàtica i Microbiologia Ambiental i Biotecnologia.

En roda de premsa posterior, la portaveu de l'Executiu, Joana Barceló, ha indicat que aquesta autorització respon a la nova ordenació dels ensenyaments oficials adaptades a l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior. Alhora, ha indicat que, d'aquesta manera, ja s'ha permès a la UIB un total de 20 programes de doctorat oficials i 31 màsters.

Pel que fa als ensenyaments oficials de grau, el Govern ha autoritzat, fins ara, la implantació de la totalitat dels graus presentats (27). Per part seva, la Universitat ha elaborat els plans d'estudis de 33 màsters oficials, 27 graus i 26 doctorats que s'impartiran a partir del curs acadèmic 2009-2010.

Tots els estudis s'han hagut d'adaptar a les directrius del EEEs i tenen l'avaluació positiva de l'Agència Nacional d'Avaluació de la Qualitat i Acreditació (ANECA), així com l'informe favorable del consell social de la UIB i la resolució de verificació positiva del Consell d'Universitats.

Després de l'autorització de la implantació del Govern, el Consell de Ministres establirà el caràcter oficial de cada titulació i ordenarà la inscripció en el Registre d'universitats, centres i títols.

A més, cada titulació serà sotmesa al seguiment per part de l'Agència de Qualitat Universitària de Balears i haurà de passar un nou procés d'avaluació per obtenir l'acreditació que permeti mantenir el caràcter d'ensenyament oficial.