El Govern destina 168.000 euros a la Unitat Mòbil de Dispensació de Metadona (Metabús) de la Creu Roja


Actualizado 7/11/2008 19:41:53 CET

PALMA DE MALLORCA, 7 Nov. (EUROPA PRESS) -

El Govern va aprovar avui una subvenció de 168.724 euros a Creu Roja Illes Balears per a la Unitat Mòbil de Dispensació de Metadona (Metabús), encarregada de preservar la salut de les persones amb dependència als opiacis i facilitar l'accés al tractament de manteniment de metadona i als programes de reducció de riscos.

Concretament, el Metabús atén a persones derivades dels centres d'atenció a drogodependències de la Conselleria de Salut i Consum, així com del Centre Penitenciari de Palma i de diversos Centres d'Assistència al Drogodependent comarcals.

L'equip de la Unitat Mòbil de Dispensació de Metadona de Creu Roja, programa finançat per la Conselleria de Salut i Consum, té un vehicle específic per desenvolupar aquest projecte. Es tracta d'una ambulància adaptada a les necessitats dels usuaris que millora la qualitat de la dispensació de metadona als ex-consumidors d'heroïna, ja que permet que aquests siguin atesos amb total intimitat.

D'altra banda, el Metabús també realitza activitats de reducció de danys, que consisteixen en la distribució de preservatius i l'intercanvi de xeringues, i que estan dirigides especialment a les persones que presenten un risc afegit per l'exercici de la prostitució o pel seu consum actiu de drogues, independentment d'estar o no en tractament de metadona. Així, aquest servei s'ha convertit en un referent per a les persones que demanden preservatius o necessiten intercanviar insulines.