El Govern destina 83.000 euros a les ajudes econòmiques d'urgència social


Actualizado 10/12/2010 19:55:58 CET

PALMA DE MALLORCA, 10 Dic. (EUROPA PRESS) -

El Govern ha aprovat, a proposta de la Conselleria d'Afers Socials, Promoció i Immigració, destinar 68.000 euros a les ajudes econòmiques d'urgència social dels Consell de Menorca (65.000) i Formentera (3.000) i altres 15.000 euros a les entitats benèfiques Club Elsa i Banc d'Aliments perquè puguin donar resposta a l'augment de la demanda dels seus serveis de repartiment d'aliments i menjadors davant de la crisi.

Després de la reunió del Consell de Govern, la portaveu, Joana Barceló, ha recordat que la Conselleria dirigida per Fina Santiago ja ha destinat dos milions d'euros a les diferents ONG i entitats sense ànim de lucre que treballen en aquest sentit, i alhora ha finançat amb tres milions d'euros a ajuntaments i Consells Insulars per a la concessió d'ajudes econòmiques a famílies que han perdut poder adquisitiu i tenen problemes per cobrir les seves necessitats bàsiques.

Barceló ha detallat que dels 15.000 euros que es destinaran a entitats benèfiques, 10.000 seran per al projecte d'adquisició i distribució d'aliments entre persones necessitades a través de centres socials de l'entitat Fundació Banc d'Aliments de les Balears- Ordre de Malta-, i els altres 5.000 es destinaran a la campanya de repartiment d'aliments del mes de desembre del Club Elsa.

Així, ha explicat que el Banc d'Aliments manté un projecte d'obtenir aliments per diferents vies i repartir-los després entre entitats benèfiques reconegudes que els destinen finalment a les famílies més necessitades.

D'aquesta manera, durant l'any 2009, el Banc d'Aliments va repartir 597.858 quilograms de menjar entre 139 entitats benèfiques diferents, dels quals es van beneficiar 40.700 usuaris.

Per la seva banda, durant aquest mes de desembre, el Club Elsa portarà a terme un projecte d'adquisició i distribució d'aliments entre persones necessitades, de manera que es tracta d'una campanya nadalenca que se suma a la tasca habitual del Club, que durant tot l'any ajuda a pal·liar les situacions d'emergència social mitjançant ajudes per al pagament de rebuts de llum, aigua, lloguers, aliments i medicaments i mitjançant la recollida d'estris casolans, electrodomèstics, roba, joguines i tota mena d'objectes dels quals les famílies es vulguin desprendre i estiguin en bon estat.

Alhora, durant tot l'any, cada dimecres el Club Elsa lliurament aliments a les famílies i persones que, amb un informe dels serveis socials de l'Ajuntament, sol·liciten lots d'aliments.

Barceló ha informat que la campanya nadalenca consisteix al repartiment d'aliments bàsics -pastes, arròs, galetes, oli, tonyina, paté, cacau i llet- entre les persones més desafavorides, així com productes nadalencs com torrons, fruita seca i massapà.