El Consell Insular informa desfavorablement sobre el projecte d'ampliació del port d'Eivissa pel seu impacte ambiental


Actualizado 7/11/2008 18:49:51 CET

EIVISSA, 07 de Nov. (EUROPA PRESS)

El conseller de Medi Ambient del Consell Insular, Albert Prat, va donar compte avui de l'informe desfavorable emès per la institució al projecte d'ampliació del port presentat per l'Autoritat Portuària. Prats va esgrimir que "la sensibilitat" de l'actual executiu respecte a les repercussions socioeconòmiques i territorials d'aquest tipus d'infraestructures "s'ha vist incrementada", causa per la va considerar que és precisa la planificació d'aquestes infraestructures a través d'un Pla Director Sectorial de Ports.

Una decisió que va matisar, competeix al Consell Insular, ja que el Govern s'ha compromès a no autoritzar en aquesta legislatura la modificació de l'actual llei que així ho recull.

Les mobilitzacions socials contra les dimensions del pla presentat, i l'informe desfavorable de la direcció general de Costes, van ser alguns dels arguments esgrimits per la Màxima Institució d'Eivissa.

El conseller va concretar que aquests treballs exigirien, a més, una investigació subaquàtica, per conèixer l'impacte sobre el patrimoni, sobretot arqueològic que tindria l'esmentada iniciativa.

Prats va matisar que els impactes negatius que tindria la seva implantació sobre les Praderies de Posidònia oceànica, les repercussions ambientals, els efectes a la fauna marítima i a la platja de Figueretes "obliguen al Consell per responsabilitat a exigir modificacions importants en el text". A més va concretar, en declaracions a Europa Press, que sense l'informe favorable de l 'Estat tampoc es podria aprovar el projecte que, amb aquesta decisió, queda anul·lat.