L'Escola Balear de l'Esport i la Fundació Illesport es fusionaran a final d'octubre


Actualizado 30/7/2010 21:57:35 CET

PALMA DE MALLORCA, 30 Jul. (EUROPA PRESS) -

L'Escola Balear de l'Esport (EBE) i la Fundació per al Suport i la Promoció de l'Esport (Illesport) es fusionaran a finals del mes d'octubre, tal com ha acordat el Consell de Govern.

Així ho ha anunciat la portaveu del Govern, Joana Barceló, en la roda de premsa que té lloc cada divendres després del Consell de Govern, on ha assenyalat que la fusió de les empreses públiques es farà efectiva el 30 d'octubre.

Aquesta acció s'emmarca en la política de reducció i simplificació del sector públic instrumental que actualment porta a terme el Govern. La intenció de l'executiu és "propiciar una estructura més racional i eficient que permeti aconseguir els mateixos objectius públics, però amb més economia i eficàcia".

El EBE es va crear mitjançant l'acord de Consell de Govern l'1 de desembre del 2006 i el Illesport el 12 d'abril de 2002. Les dues entitats tenen per objecte desenvolupar i promoure l'esport balear d'alt rendiment a través de la realització d'activitats de formació i investigació, així com de l'organització i finançament directe i indirecta aquestes activitats.

El Govern ha considerat que aquestes empreses tenen "afinitat" en els seus objectes i respectius àmbits d'actuació, raó per la qual ha decidit unificar-les i evitar així la duplicitat d'estructures jurídiques, administratives i gerencials, a més de la multiplicitat de despeses de manteniment i funcionament. Així, l'executiu pretén millorar la gestió i optimitzar la seva activitat.