El Consell de Mallorca assessorarà els Ajuntaments per què puguin beneficiar-se del Fons d'Inversió Local


Actualizado 4/12/2008 15:14:55 CET

PALMA DE MALLORCA, 4 Dic. (EUROPA PRESS) - -

El Consell de Mallorca va anunciar la creació immediata d'un gabinet d'assessorament jurídic i tècnic destinat a ajudar als Ajuntaments de l'illa en la tramitació dels projectes que desitgen presentar en el marc del Fons Estatal d'Inversió Municipal del qual Balears percebrà 182,4 milions d'euros.

L'objectiu que s'ha marcat la Institució insular, segons va remarcar la seva presidenta, Francina Armengol, és que "no es perdi ni un només euro" dels 144 milions que rebran directament les entitats locals de Mallorca, una quantitat "molt important" ja que permetrà fer el doble d'inversions que les que habitualment vénen realitzant cada any, va subratllar sobre aquesta qüestió.

D'acord amb el que s'estableix en el decret Llei aprovat pel Govern, la finalitat del fons és crear llocs de treball mitjançant la posada en marxa de projectes municipals que deuran tramitar-se "de manera molt ràpida", en un termini de mes, pel que preciso, va remarcar Armengol, "ajudar-los en la tramitació burocràtica i administrativa".

Així, els consistoris podran sol·licitar la realització de projectes segons la quantitat destinada a cada municipi sempre que no superi els cinc milions d'euros, i podran presentar les seves sol·licituds fins al pròxim 24 de gener de 2009, a fi que els projectes de nova planificació es puguin començar a executar en la primavera de l'any que ve.

Per la seva banda, el conseller de Cooperació Local, Miquel Rosselló, va precisar que en el desenvolupament del nou gabinet també participaran FELIP i el Govern balear, a més de la Delegació de Govern de les Balears, el que permetrà, va dir, treballar d'una forma més coordinada i efectiva.

Sobre aquesta qüestió, va anunciar que dimarts que ve, 9 de desembre, està prevista una reunió amb totes les entitats municipals de Mallorca per explicar-los els detalls del dispositiu d'assessorament i els passos que han de seguir perquè els projectes presentats s'ajustin a les condicions que marca el Govern espanyol.

Amb aquest fons poden finançar-se projectes d'adequació d'espais urbans, equipament en xarxes viàries, enllumenat, protecció del medi ambient, rehabilitació d'edificis, estalvi d'energia, supressió de barreres arquitectòniques, prevenció d'incendis i promoció de turisme, entre d'altres, va postil·lar la presidenta insular.