El Consell de Mallorca destina al voltant de 300.000 euros al PALC, un programa d'acollida per fomentar l'ús del català


Actualizado 29/11/2010 19:18:02 CET

PALMA DE MALLORCA, 29 Nov. (EUROPA PRESS) -

El Consell de Mallorca ha destinat al voltant de 300.000 euros a la posada en marxa del Programa d'Acollida Lingüística i Cultural (PALC), que busca fomentar l'ús del català, tant entre el col·lectiu immigrant, com en la població autòctona per a, així, promoure la cohesió social.

Durant la presentació d'aquesta iniciativa, el conseller de Cultura i Patrimoni, Joan Font, ha explicat que el PALC té com a objectiu promoure la integració dels col·lectius nouvinguts i dels residents estrangers, facilitar-los les eines i els recursos necessaris per a això i donar suport a les iniciatives municipals noves que incideixen sobre aquestes persones.

A més, ha advocat per fomentar la relació entre els col·lectius immigrants i la població que els acull, organitzar activitats específiques que promoguin la integració lingüística i la cohesió social, i difondre les activitats i els materials que proposi el Servei de Normalització Lingüística de la institució insular.

L'equip de dinamitzadors intervindrà en vuit municipis mallorquins en funció de les prioritats i els diagnòstics d'intervenció establerts en les bases de la convocatòria a la qual es poden acollir els ajuntaments -el termini de presentació de sol·licituds del qual finalitza el 20 de desembre-, segons les línies establertes en funció de la població i del percentatge d'immigrants.

Així, en funció d'aquestes línies, segons les característiques de cada població, cal dissenyar una tipologia d'intervenció que preveu dues fases: el disseny del pla d'intervenció, i la pròpia intervenció.

El PALC suposa la culminació del Projecte d'Acollida Lingüística iniciat el 2008, que va començar de manera experimental al 2008 en Sant Plorin i Sa Pobla i, en 2009, va tenir continuïtat. A més, segons ha indicat la directora insular de Política Lingüística, Rosa Barceló, l'any passat es va reforçar el projecte amb l'organització de les primeres Jornades per a Professionals de l'Acollida a Immigrants.