El Consell de Mallorca invertirà més de 15 milions d'euros en "modernitzar" els municipis de l'illa


Actualizado 20/7/2009 21:36:21 CET

L'aportació del Pla d'Obres i Serveis s'ha incrementat devers tres milions en relació amb l'exercici passat

PALMA DE MALLORCA, 20 Jul. (EUROPA PRESS) -

El Consell de Mallorca invertirà aquest any, a través del departament de Cooperació Local, un muntant de 15,7 milions d'euros en actuacions per "modernitzar" els 53 municipis de les illes, mitjançant el Pla d'Obres i Serveis 2009, quantia de la qual s'ha vist incrementada en devers tres milions d'euros en relació amb el passat exercici, quan es van invertir més de 12 milions d'euros.

En roda de premsa, la presidenta de la Institució Insular, Francina Armengol, va incidir en què el principal objectiu d'aquesta iniciativa resideix en "facilitar aquestes obres als diferents consistoris, ja que en ocasions resulta difícil que les portin a terme amb el seu propi finançament". En aquest punt, ha remarcat la vocació del Consell de ser "l'ajuntament dels ajuntaments" ja que així, es promou la "igualtat per a tots els ciutadans i municipis" de l'illa.

Així, ha expressat que gran part d'aquestes actuacions se centraran a millorar la xarxa d''escoletes', d'aigües pluvials, seguides d'iniciatives relacionades amb el manteniment dels edificis municipals, les instal·lacions esportives, així com en la rehabilitació i "condicionament" de diferents cementiris de la geografia mallorquina.

D'aquesta manera, el Consell invertirà al voltant de 2,5 milions d'euros en matèria de construcció d''escoletes', mentre que al voltant de 2 milions seran invertits en actuacions de millora dels edificis municipals; 1,8 milions d'euros es destinaran a millora d'instal·lacions esportives, mentre que 875.000 euros s'utilitzaran per condicionar els cementiris de diferents localitats.

Alhora, el conseller insular de Cooperació Local, Miquel Rosselló, ha informat que els ajuntaments tenen "total independència" a l'hora de presentar projectes, en entendre que són els propis municipis "els que marquen les prioritats" en el seu territori, així com les actuacions que són "necessàries" per millorar la situació dels ciutadans.

2,2 MILIONS D'EUROS A MILLORAR XARXES FLUVIALS

Un altre dels punts que més interès desperta entre les diferents actuacions que es portaran a terme a través d'aquest Pla és les relacionada amb la millora de les xarxes fluvials de l'illa de Mallorca. D'aquesta manera, el Consell invertirà un muntant 2,02 milions d'euros, tot i que, segons ha matisat el director insular de Cooperació Local, Joan Font, "el 75% d'aquest muntant serà invertit per la Conselleria de Medi Ambient".

Així, el 25% restant, "aproximadament" 400.000 euros, seran aportats per la Institució Insular. Tot i això, per optar a aquesta subvenció els ajuntaments deuran "fer un estudi de l'estat de la xarxa en la qual es preveu fer les actuacions", i alhora ha afegit que "el Consell de Mallorca finançarà el 100%" dels mateixos".