El Consell de Mallorca millorarà la dotació de material per als vuit parcs de Bombers de la Institució


Actualizado 17/6/2009 18:57:40 CET

PALMA DE MALLORCA, 17 Jun. (EUROPA PRESS) -

El Departament d'Interior del Consell de Mallorca millorarà la dotació de material per als vuit parcs de bombers de la Institució, amb l'objectiu de modernitzar el servei i de proveir-lo de les tecnologies més modernes.

Segons un comunicat, el servei de Bombers de Mallorca disposa, des d'aquesta setmana, de quatre nous explosímetres, uns aparells portàtils de mesurament, concentració i supervisió contínua dels límits d'explosivitat d'un gas o vapor contingut en espais confinats (pous, soterranis i clavegueres), llocs de treball amb risc d'explosió (naus industrials o plantes de distribució i d'emmagatzematge de productes gasosos) i zones obertes a l'aire lliure amb escapaments accidentals de gas.

Així, els quatre nous aparells, que se sumen als quatre que ja havia distribuïts entre els diferents parcs de bombers, es destinaran als parcs de Felanitx, Artà, Sóller i Alcúdia. El preu total dels explosímetres és de 3.500 euros.

D'altra banda, els aparells permeten també mesurar tant la concentració d'oxigen com la presència de monòxid de carboni a l'aire i advertir, a través d'un senyal acústic, els nivells perillosos per a la vida humana.

Alhora, amb la recent arribada i expansió de la xarxa de distribució del gas natural a Mallorca i amb l'augment consegüent dels punts de consum, els explosímetres permetran als Bombers de Mallorca tenir els aparells tècnics necessaris per extremar les precaucions i les mesures de seguretat en aquest sentit.

Paral·lelament a l'adquisició dels aparells, s'han posat en marxa diverses accions formatives destinades als professionals. Així, tindran un coneixement més ampli per poder actuar amb la màxima eficàcia i fer front a les emergències que es puguin donar.

A més, el Departament d'Interior ha adquirit també diverses cambres de visió tèrmica per als parcs de Manacor, Calvià i Llucmajor, per un valor de 21.000 euros. Les noves cambres se sumen a una altra ja existent.

Així, aquests aparells portàtils permeten obtenir imatges procedents de focus de calor i localitzar persones atrapades per les flames o pel fum a l'interior d'edificis o d'espais tancats on s'ha iniciat un incendi. El seu funcionament, mitjançant lectures d'infrarojos, les fa també aptes per poder orientar-se al mig de la foscor i del fum.

El conseller insular d'Interior, Joan Lladó, ha manifestat que amb aquestes inversions s'avança en la dotació dels Bombers de Mallorca, i es proporcionen al servei les eines necessàries "per poder fer el seu treball en les millors condicions possibles i per poder oferir un servei de qualitat a la ciutadania".